Bursa'da 'KAFES-46' Operasyonu: 3 organize suç örgütü daha çökertildi!

Bursa'da polis ekipleri tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "KAFES-46" operasyonları kapsamında 3 organize suç örgütü daha çökertildi. Operasyonlar, şehirdeki suç örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadele kapsamında gerçekleştirildi.

24.02.2024-13:13 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-15:33) Bursa'da 'KAFES-46' Operasyonu: 3 organize suç örgütü daha çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "KAFES-46” operasyonlarında başta Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve Muhammet Tayyar Türkeş olmak üzere toplam 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar, şehirde faaliyet gösteren organize suç örgütlerine yönelik kararlı mücadelenin bir parçası olarak düzenlendi.

Operasyonlarda elebaşılığını Bülent Çetkin'in yaptığı bir organize suç örgütü, elebaşılığını Osman Deliçay'ın yaptığı bir organize suç örgütü ve elebaşılığını Muhammet Tayyar Türkeş'in yaptığı üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Toplamda 47 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların organize suç örgütlerine yönelik kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, güvenlik güçlerine teşekkürlerini iletti. Operasyonların, bölgedeki suç oranlarını düşürmeye ve halkın güvenliğini artırmaya yönelik bir adım olduğu belirtildi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Bursa'da düzenlenen "KAFES-46” operasyonlarında 2 örgüt elebaşısının da aralarında bulunduğu toplam 47 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonlar, Bursa'da faaliyet gösteren organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında elebaşılığını Bülent Çetkin'in yaptığı bir organize suç örgütü, elebaşılığını Osman Deliçay'ın yaptığı bir organize suç örgütü ve elebaşılığını Muhammet Tayyar Türkeş'in (yurtdışı firar) yaptığı üç ayrı organize suç örgütü hedef alındı. Toplamda 47 şüpheli, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların organize suç örgütleriyle mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, güvenlik güçlerine teşekkür etti. Operasyonların, bölgedeki suç oranlarını azaltmaya ve halkın güvenliğini artırmaya yönelik olduğunu belirterek şu paylaşımda bulundu:

"Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Organize Suç Örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Organize Suç Örgütlerinin; resmi yollardan işletmelere ortak oldukları, ilerleyen süreçte işletmenin diğer ortaklarını tehdit ederek işletmeden el çektirdikleri, sözde mahkeme kurarak anlaşmazlıkları olan şahıslar hakkında karar verdikleri ve bunun karşılığında para talep ettikleri, şahıslar arasındaki alacak verecek meselesine taraf olarak, şiddet ve cebir yolu ile alacakları temin ettikleri, silah ile kasten yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri ve şahıslardan tehdit yoluyla haraç alarak haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu; 15 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik tüfek ve 1 adet suikast kalem tabanca ile çok sayıda çelik yeleğe el konuldu.”

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal