Marmara Denizi'nde batan geminin acı bilançosu: Mürettebatın arama çalışmaları 10. gününde devam ediyor!

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin mürettebatından kayıp 4 kişi için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Geminin battığı bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından deniz yüzeyi ve deniz altında yapılan arama çalışmalarına dalgıçlar da katılıyor. Geminin batması sonucu kaybolan mürettebatın bulunması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

24.02.2024-12:41 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-14:57) Marmara Denizi'nde batan geminin acı bilançosu: Mürettebatın arama çalışmaları 10. gününde devam ediyor!

AA’dan alınan habere göre, Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat akşamı hareket ettikten sonra kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat saat 06.20'de Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan geminin mürettebatından 2 kişinin cansız bedenine ulaşan ekipler, diğer 4 kişiyi bulmak için aramaların 10. gününde çalışmalarına devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen arama çalışmalarına deniz yüzeyi ve deniz altında yapılan aramalar ile dalgıçlar da katılıyor. Mürettebattan kayıp olan 4 kişiyi bulma umuduyla arama çalışmaları kararlılıkla sürdürülüyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sualtı Savunma (SAS) komandoları ve AFAD ekiplerinden yaklaşık 700 kişi, havadan, deniz yüzeyinden ve karadan geniş çaplı arama çalışmalarına katılıyor.

Bölgede bulunan 30 balıkçı teknesi de aramalara destek veriyor. Ancak, şu ana kadar kayıp 4 mürettebatın bulunmasına yönelik bir sonuca ulaşılamadı. Arama çalışmalarının titizlikle sürdüğü belirtilirken, bölge halkı ve aileler endişeli bir bekleyiş içerisinde bulunuyor.

Ne olmuştu?

Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 15 Şubat'ta batan "Batuhan A" adlı kargo gemisiyle ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 14 Şubat'ta Marmara Adası'ndan hareket eden ve Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkan 69 metre uzunluğundaki kargo gemisi, kötü hava ve deniz koşulları nedeniyle 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı.

Gemide bulunan 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazında, yapılan arama çalışmaları sırasında aşçı olarak çalışan Zeynep Kılınç'ın ve SAS komandosu Hüseyin Tutuk'un cansız bedenlerine ulaşıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların gerçekleştirdiği dalışlarda, geminin batmadan önce çekilen bir videoyu eşine gönderen Tutuk'un cansız bedeni bulundu. Ancak, arama kurtarma ekipleri halen kayıp olan diğer 4 mürettebatı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede 30 balıkçı teknesinin de aramalara destek verdiği belirtilirken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve AFAD ekiplerinden oluşan yaklaşık 700 kişi, havadan, deniz yüzeyinden ve karadan geniş çaplı arama çalışmalarına katılıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal