Bursa Haftasonu Gidilecek Yerler

Bursa, bir dönem Osmanlı Devleti için kilit rol oynayan ve buranın ilk başkenti sayılan bir şehirdir. O dönemler adı Hüdavendigâr şeklinde geçmektedir.

07.07.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:51) Bursa Haftasonu Gidilecek Yerler

Türkiye’nin de kalabalık nüfusu yönünden dördüncü büyük merkezidir. Ekonomisi hayli artan, tarihsel mekânlara ev sahipliği yapan, yeşillik alanlar, parklar barındıran bir alana sahiptir. Bursa haftasonu gidilecek yerler itibarıyla da, geniş bir havzaya sahiptir.

Bursa Nerede Yer Almaktadır?

Bursa, Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. Yalova’yla, Kocaeli’yle, Sakarya’yla, Bilecik’le, Kütahya’yla komşu olup, batısında da Balıkesir’le sınırı vardır. Bölgede, İstanbul’dan sonra, adı geçen ikinci önemli şehirdir.

Bursa’da Ulaşım Nasıldır?

Bursa haftasonu gidilecek yerler bakımından sağlam bir alt yapıya sahiptir. Bu anlamda, iyi bir program yapılarak, planlı hareket edilmesi, zamanın da doğru kullanılmasına yol açacaktır. Bu anlamda, özel araçla mı gideceğiniz, bir tur şirketiyle mi anlaşacağınız, otobüse mi bineceğiniz, belirleyici olacaktır. Çünkü, ulaşım saatlerini ona göre ayarlamanız gereklidir.

Eğer, şehir içinden başlayıp, haftasonu bir yerlere gidecekseniz, o zaman işiniz daha kolaydır.

Bursa, komşu olduğu çevre illere de hayli yakındır. İstanbul’la arası yaklaşık 2,5 saat; Kocaeli’yle arası yaklaşık 1,5 saat; Yalova’yla arası yaklaşık 1 saat ve Balıkesir’le arası yaklaşık 2 saattir. Bu saatleri hesaplayarak, gidiş geliş rotanızı belirlemeniz olasıdır.

Burada, deniz yolundan feribot geçişleri de mümkündür. Şehir içinde en aktif kullanılan araçlar minibüslerdir. Bursaray metro sistemi ve halk otobüsleri de gideceğiniz bölgeler üstünden size ulaşım kolaylığı sağlayabilir.

Bursa’da Haftasonu Nerelere Gidilebilir?

Bursa haftasonu gidilecek yerler güzergâhında, doğal alanlar, tarihî mekânlar görmeniz mümkündür. Burada, Mudanya, Tirilye, Cumalıkızık bölgeleri de gezi için özellikle tercih edilmektedir.

Cumalıkızık, 13. yüzyılda Osmanlı’nın ilk kuruluş yıllarında önem taşıyan, ona göre mimariler barındıran, minyon evleriyle, samimi taş sokaklarıyla, küçük semt pazarlarıyla ve meydanlarıyla sizi rahatlatacak bir yerdir. Burada kerpiç, ahşap evleri görebilir; özel mavi badanalı bu binalara hayran kalabilirsiniz. Buralar UNESCO kültür mirası kapsamında, doğal yaşam alanı olarak korumaya da alınmıştır. Burada organik ürünler satın alabileceğiniz gibi, küçük konakların içinde yapılanmış lokantalarda da bir şeyler yiyebilmeniz mümkündür. Burası fotoğraf çekmek için de ideal bir alandır.

Bursa’nın bir diğer bölgesi olan Mudanya’dır; hatta, Tirilye adlı şirin kasaba da buraya bağlıdır. Burası sizi şehrin gürültüsünden koparıp, huzura çağırmak için bire birdir. Mudanya’da, Kumkaya Taxiarchoi Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Kilise, Bizans imparatorluğu döneminden kalma ilginç bir yapıdır.

Tirilye’ye gittiğinizde, Tirilye evlerini; hatta, tarihi açıdan Tirilye Dündar Evi’ni gezebilirsiniz. Tirilye evleri kendilerine has cumbalı yapılarken, Dündar Evi ise, eski bir Rum kilisesidir.

Mudanya’da ve Tirliye’de, birçok kiliseyi, mübadele binasını gezebilirsiniz.

Bursa haftasonu gidilecek yerler denilince, merkezde gezebileceğiniz yerler de şu şekilde sıralanabilir:

*Ulu Cami

Bu şehre gidip de, 14. yüzyılda Yıldırım Bayezid tarafından yapılmış bu merkezi yapıyı görmeniz gerekir.

*Tophane

Bu bölgeye gittiğinizde, gezilecek birden fazla yer bulabilirsiniz. Bursa’nın her yeri tarih koktuğu için, aynı anda birkaç yeri birden kolaylıkla gezebilmeniz mümkündür. Burada da, Hisar Kapısı, Orhan Gazi Türbesi ve Osman Gazi Türbesi, Tophane Saat Kulesi vardır.

*Uludağ Kayak Merkezi

Haftasonu kış sporları ve kayak için Uludağ da ideal bir seçenek olarak görülebilir.

*Kent Müzesi

Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış Bursa’da tarihi eserleri görmek adına müzeleri, özellikle de Kent Müzesi’ni görmeniz, gezinize çeşitlilik katacaktır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal