Bugün emekli olsam ne kadar maaş bağlanır? Emeklilik maaş hesaplaması 2022

Emekli olacak vatandaşların gündeminde emekli oldukları zaman alacakları maaş ne kadar olacak sorusu var. Peki emekli olununca ne kadar maaş alınır? Emekli maaşları neye göre hesaplanır? Tüm detaylar haberimizde.

08.05.2022-22:50 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-22:50) Bugün emekli olsam ne kadar maaş bağlanır? Emeklilik maaş hesaplaması 2022

Emekli olmayı düşünen vatandaşlar mevcut zamlarla birlikte emekli olacakları zaman alacakları maaşı merakla araştırıyor. Peki emeklilik maaşları neye göre hesaplanır? Emekli maaşı hesaplama ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emekli maaşı nasıl hesaplanır

Emeklilik maaşlarının hesaplanması için birçok faktör göz önünde bulundurulur. Prim ödenen gün, sigortanın başladığı ve devam ettiği süre ve emeklilik yaşı göz önüne alınarak maaş hesaplaması yapılır. Tüm bu faktörlere göre de kişinin emekli olduktan sonra aldığı maaş miktarı değişir. Ülkemizde sigorta sistemine göre 3 farklı maaş hesaplaması yapılıyor. 4A, 4B, 4C olan sigorta sistemlerinden emekli olunduğu zaman alınacak emekli maaş miktarı e-Devlet sistemi üzerinden öğrenilebilir.

Emekli Maaşları Neye Göre Hesaplanır

SGK emeklileri ne kadar maaş alır

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında 3 adet sigorta sistemi bulunur. Bu sistemler 4A, 4B, 4C olarak bilinir. Bu üç sigorta sisteminde ödenen primler emekli maaşı yatırılırken büyük önem gösterir. Ödenen primlerin yanında sigortalı olunan süre ve kişinin yaşı da önemlidir. emekli olduğunuz zaman alınacak emekli maaşı hesaplaması için SGK'nın emekli maaşı hesaplama robotundan faydalanabilirsiniz. Hesaplama robotu yanında e-Devlet üzerinden giriş yaparak ya da SGK resmi sitesinden de yararlanılabilir.

4A emeklileri ne kadar maaş alır

4A sigorta sisteminden emekli olan vatandaşlar e-Devlet ya da SGK'nın resmi internet sitesinden emekli maaşlarını hesaplayabilirler. Şu adımları izleyerek maaş hesaplaması yapılabilir; Google arama motoruna Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? sorusunu yazın, SGK resmi sitesine girin, girdiğiniz site içerisinde TC kimlik numaranız SSK sicil numaranız, nüfus il bilgileriniz, doğum bilgileriniz ve baba adınızı yazın. Tüm bilgileri girdikten sonra Sorgula seçeneğine tıklayın. Tüm bu işlemler neticesinde 2-3 dakikalık bir süreçte emeklilik ile ilgili tüm hesaplamalarınıza ulaşabilirsiniz.

SSK emeklileri ne kadar maaş alır

SSK'dan emekli olacak vatandaşlar işe başladıkları tarihe göre emeklilik şartlarına ulaşabilirler. Emeklilik erkek ve kadına göre farklı şartlar taşır. Bu sebeple internet üzerinden emeklilik maaşınızı hesaplamak istediğinizde cinsiyet seçimini yapabileceğiniz siteleri seçmek daha doğru olacaktır. Sigortanızın başlama günü 8 Eylül 1999 senesinden önce ise 3600 gün dolduğunda emekli olma hakkına ulaşırsınız. Eğer işe başlama tarihiniz 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 seneleri arasındaysa 4500 gün dolduğunda emekli olabilirsiniz. İşe başlama tarihiniz 1 Mayıs 2008 tarihinden sonra ise 5400 günü doldurduğunuz zaman emekli olma hakkını elde edebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal