Bu Yağ Tavaları Yapışmaz Hale Getiriyor

Coronavirüs nedeniyle evde kaldığımız zaman içerisinde mutfakta çok vakit geçirir olduk. Mutfakta geçiren zaman ise yemek yapmaya dair püf noktaları öğrenmeye başladık. Peki bu basit yöntemler neler? Detaylar haberimizde...

15.06.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-13:03) Bu Yağ Tavaları Yapışmaz Hale Getiriyor

Yemek yaparken istemediğimiz kazalar ile karşılaşabilirsiniz. Öğreneceğiniz püf noktalar sayesinde bu kazaların önüne geçebilirsiniz.

MUTFAKTA KULLANACAĞINIZ EN BASİT YÖNTEM

Tava ve tencereler mutfakta olmazsa olmaz dediğimiz aletlerimizdir. Bu aletler sayesinde kolay ve lezzetli yemekler yapmak çok kolaydır. Ama bazen ateşin üstünde unuttuğunuz tava ve tencerelerin yanmasından kaynaklı olarak temizlemek çok zor olabilir.

Bu aletlerin yapışma özelliğine karşı Hindistan cevizi yağı ve sofra tuzu kullanabilirsiniz. İlk olarak tavayı orta derece olan ocağa koyun ve içine Hindistan cevizi yağını ekleyin. Bu yağın tavanın bütün tabanına gelmesine dikkat edin. Ardından tavanın dibine örtecek şekilde sofra tuzunu ekleyin. Burada bir kâğıt havludan yardım alarak tuzu tavaya yedirin. Ardından tavanızın içine temizleyerek kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal