Boris Johnson kimdir? Aslen nereli? Boris Johnson neden istifa etti?

Son dakika haberi olarak gelen Boris Johnson'un istifası tartışmalara neden oldu. İstifa ettiğini duyuran İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un açıklamaları gündeme geldi. Peki, Johnson kimdir, aslen nereli ve neden istifa etti? Boris Johnson'un istifasına ilişkin tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

07.07.2022-15:16 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-15:16) Boris Johnson kimdir? Aslen nereli? Boris Johnson neden istifa etti?

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 48 saatlik siyasi krizin sonunda Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini duyurdu. Yeni lider gelene kadar görevinin başında olacağını duyuran Johnson'un neden istifa ettiği ise merak konusu oldu. Gerçekleşen canlı yayınla beraber istifasını bildiren İngiltere Başbakanı'nın kökeni Türkiye'ye kadar olurken nereli olduğu araştırılmaya başlandı. Boris Johnson nereli? İngiltere Başbakanı neden istifa etti? İşte, tüm detaylar haberimizde...

Boris Johnson kimdir? 

1954 yılında ABD'de dünyaya gelen İngiliz isim İngiltere'nin Başbakanı olarak görev almaktadır. Bundan önce ise ine siyaset gündeminde Londra Eski Belediye Başkanlığı da yapmıştır. Okul hayatını Oxford Üniversitesi'nden mezun olarak tamamlayan Johnson, kariyerine ilk olarak editör asistanı olarak görev aldı. 

1999 yılında The Spectator'da editörlük yaptı. 

2001 yılında Genel Seçimler de Avam Kamarasına seçildi 

2008 yılında Londra Belediye Başkanı oldu

2016 yılında Theresa May tarafından Dışişleri Bakanı oldu

2019 yılında muhafazakar partinin lideri olarak adaylığını koyması üzerine 24 Temmuz da Theresa May'ın istifası üzerine Birleşik Krallık Başbakanı görevini üstlendi. 

Birleşik Krallığı Başbakanı olan Johnson'un ilk projesi olan Brexit anlaşmasını yürürlüğe sokarken yapılan oylama içerisinde 234'e karşı 358 oy alarak kabul görüldü. 31 Ocak 2020 tarihinde ise Birleşik Krallık, AB'den ayrıldı.  

İngiltere Başbakanı neden istifa etti?

Boris Johnson dedesi kim, nereli? 

Johnson'un dedesi, Osmanlı İmp, Dahiliye Nazırlığı yapmış Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson olurken ailenin kökeni ise Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünden gelmektedir. 

İngiltere Başbakanı Borsi Johnson'un babası Stanley Johnson, annesi ise Charlotte Johnson'dur. 

İngiltere Başbakanı neden istifa etti?

Boris Johnson neden istifa etti? 

İngiltere lideri olan Johnson, 48 saat süren ekonomik kriz üzerine Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmiştir. Toplanan kabine içerisinde 5 bakan ve 50'nin üzerinde bakan yardımcısı ve hükümet görevlisinin yer aldığı ortamda Johnson için  "parti kontrolünü kaybettiği" için görevi bırakma çağrısı yapılıyordu. Bunun üzerine sürece start verilen Johnson'a yakın iki bakan istifa etti. 

Maliye Bakanı Rihni Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid eş zamanlı olarak Salı akşamı istifa mektubunu yayınlandı. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal