Binlerce kullanıcı Twitter'ı terk etmeye başladı: Elon Musk geleceğimizi etkilemek istiyor!

Ünlü milyarder Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platforma kimlik doğrulama getireceğini açıklaması sebebiyle bazı kullanıcılar şimdiden uygulamayı terk etmeye başladı. Twitter ‘dan ayrılan kişiler çareyi benzer platformlar olan Reddit, Discord, Mastodon'a kaydolarak buldu.

02.05.2022-12:22 - (Son Güncelleme: 02.05.2022-14:54) Binlerce kullanıcı Twitter'ı terk etmeye başladı: Elon Musk geleceğimizi etkilemek istiyor!

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma hamlesinin ardından bazı kullanıcılar, platformdan ayrılmaya ve uygulamayı kaldırmaya başladı. Sosyal medya platformunun özgür olması gerektiğini belirten iş insanı, sahte hesapları engelleyerek kimlik doğrulama getireceğini söylemişti. Bunun üzerine birçok Twitter kullanıcısı uygulamadan ayrılarak benzer platformlara geçmeye başladı. 

Buna göre, platformlar arasındaki en çok kullanıcı göçü Discord'a yapıldı. Bu nedenle Discord'un ana akım uygulamalardan biri haline geleceği düşünülüyor. 

İçerik oluşturucuların kendi sunucularını başlatması bekleniyor

Kullanıcıların Twitter 'dan toplu halde çıkmasının ardından ünlülerin ve içerik oluşturucuların Discord 'da kendi sunucularını açarak burada bir ağ oluşturmaları bekleniyor. İlk olarak 2015 senesinde çıkan uygulama, şimdiye dek özellikle oyuncular için haberleşme platformu olarak işlev yapıyordu. Ancak şimdi kullanıcı sayısındaki hızlı yükseliş sebebiyle platformun kendini geliştirmesi ve daha çok kullanıcıya ev sahipliği yapacağı tahmin ediliyor. 

Binlerce kullanıcı Twitter'ı terk etmeye başladı: Elon Musk geleceğimizi etkilemek istiyor!

Elon Musk, Twitter'ın dünyanın geleceği adına büyük önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital bir platform olduğunu düşünüyor. Ancak bazı Twitter kullanıcıları, insanların söz konusu uygulamada çok fazla kaos yaşandığını ve daha sakin bir yere ihtiyaç duyduklarını aktarıyor. Bazı Twitter kullanıcıları ise platformun özgürleşmesi halinde daha güzel olacağını söylüyor ayrıca Discord için ise duvarları örülmüş bir alan benzetmesi yapıyor.

Öte yandan Twitter'dan ayrılarak Discord'a geçen kullanıcılar, Elon Musk'ın kimlik doğrulama sistemiyle insanlığın geleceğini etkileyeceğini iddia ediyor.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal