Biden: Türkiye, ABD’nin Ulusal Güvenliğine Zarar Veriyor!

Suriye için Ulusal Acil Durum halini bir yıl daha uzatan ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’yi hedef gösterdi. Biden, Türkiye’nin terör örgütü YPG’ye yönelik Suriye sınırları içinde yürüttüğü operasyonların DEAŞ'la mücadeleye zarar verdiğini iddia etti.

08.10.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-12:45) Biden: Türkiye, ABD’nin Ulusal Güvenliğine Zarar Veriyor!

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye konusunda aldığı yeni bir kararı duyurduğu sırada, Türkiye'ye yönelik bazı ithamlarda bulundu. Türkiye sınırındaki terör örgütlerine açıkça askeri teçhizat desteğinde bulunarak, ayan beyan teröristleri besleyen ABD, Suriye konusunda Ulusal Acil Durum halini bir sene daha uzatma kararı aldı.

JOE BİDEN, TÜRKİYE’NİN SURİYE’DEKİ OPERASYONLARINI ELEŞTİRDİ

Joe Biden, aldığı kararla ilgili olarak Kongre'ye yolladığı bildirim mektubunda, Türkiye'nin terör örgütü YPG'ye yönelik Suriye sınırları içinde yürüttüğü operasyonlarının DEAŞ karşısında verilen mücadeleye zarar verdiğini iddia etti. Beyaz Saray'ın ilgili kararla ilişkin açıklamasında, eski Başkan Donald Trump'ın 14 Ekim 2019'da alınan 13894 sayılı kararnameyi hatırlattı. Trump’ın, hem Suriye'deki hem de Suriye'yle ilişkili durumların, ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına getirdiği alışılmadık ve olağanüstü tehditlerle baş edebilmek için "Uluslararası Acil Ekonomik Yetkiler Yasası" uyarınca ulusal acil durum ilan ettiğini hatırlatıldı.

Joe biden ulusal güvenlik

ABD BAŞKANI BİDEN: TÜRKİYE'NİN OPERASYONLARI, ULUSAL GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT EDİYOR

AMD başkanı Joe Biden, 14 Ekim 2021'den sonra da bu durumun devam etmesi gerektiğine karar verdiğini belirtti. Biden açıklamasında,  ‘Suriye'deki ve Suriye'yle ilişkili durumlar, özellikle de Türk hükümetinin, Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, DEAŞ'ı yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor, sivilleri tehlikeye atıyor; bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor ve ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor.’ ifadelerini kullandı.

JOE BİDEN, TRUMP'IN ALDIĞI KARARIN DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ!

Önceki Başkanın aldığı kararın devam etmesi gerektiğini vurgulayan ABD Başkanı Joe Biden, ‘Dolayısıyla, Suriye'deki ve Suriye'yle ilişkili durum hakkında 13894 sayılı kararnamede ilan edilen ulusal acil durumun devamının gerekli olduğuna kanaat getirdim.’ Şeklinde konuştu.

Beyaz Saray’ın yaptığı açıklamada, Suriye’de yaşanan olayların kala kritik olduğunu ve acil durum sürecinin bir yıl daha uzatılmasının uygun görüldüğü belirtilirken, alınan kararın Resmi Gazete'de yayınlanacağı bilgisine de yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal