Beşiktaş'tan Diego Costa Hamlesi! Resmen Beşiktaşta!

Süper Lig'de 2020-21 sezonunu şampiyonluk ve Türkiye Kupası'yla kapatan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın'in geleceği ve yapılacak transferler merak ediliyor.

08.06.2021-11:44 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-16:36)

Beşiktaş aradığı forveti buldu. Günlerdir görüşme yaptığı Diego Costa ile anlaşan Beşiktaş, yıldız futbolcuyu Türkiye'ye getiriyor. Ünlü yıldız 1.75 milyon euro garanti ücret alacak, 1 milyon euro ise gol maç başı prim, 500 bin euro artı şampiyonlar liginde gruptan çıkma ve şampiyonluk primi belirlenen şartlar arasında.

ABDULLAH AVCI'NIN YERİNE GELMİŞTİ

Geçtiğimiz sezonun ortasında teknik direktör Abdullah Avcı'nın gönderilmesinin sonrasında Beşiktaş'ın başına gelen Sergen Yalçın, 2019 - 2020 sezonu içerisinde siyah - beyazlılar ile sezonu 3. sırada tamamlamıştı. Geldiği ilk zamanlardan itibaren Beşiktaş'a farklı bir hava katmayı başaran Sergen Yalçın, takımın başında geçirmiş olduğu ilk tam sezonu ise 2 kupa ile taçlandırdı. Süper Lig şampiyonluğu ile birlikte Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde eden Beşiktaş, gelecek sezon da Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak gruplar aşamasından başlayacak.

EL SIKIŞILDI 

Siyah - beyazlı ekiple olan sözleşmesi 31 Mayıs tarihi itibarıyla biten Sergen Yalçın'ın geleceği taraftarlarca merak edilirken beklenen görüşme yapıldı. Kartal takımında yönetim ile Teknik Direktör Sergen Yalçın bir yıllık yeni sözleşme için anlaştı. Beşiktaş’a çifte kupa kazandıran Sergen Yalçın’ın iddiaların aksine 1 yıllık kontrat talep ettiği ve yönetimin de bu talebe olumlu bir yanıt verdiği ifade edildi.

Alaçatı’ya giden Asbaşkan Emre Kocadağ, Çeşme’de bulunan Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın ile 1 - 2 gün içerisinde bir araya gelecek. Toplantı içerisinde hem yeni sözleşmenin ayrıntıları hem de kadro yapılanması masaya yatırılıp görüşülecek.

BEŞİKTAŞ'A YAPILACAK TRANSFERLER

Mevcut kaleciler olan Ersin Destanoğlu ve Utku Yuvakuran ile yola devam etmek isteyen Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın’ın ofansif orta saha ile birlikte golcü takviyesi için ısrarlı olduğu ifade edildi. Bu söz konusu yıldız isimler de ortaya çıktı.

'ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN BEŞİKTAŞ'I İSTİYOR'

Santos, 32 yaşındaki dünyaca ünlü forvet oyuncusu ile ilgili olarak, "Beşiktaş yöneticileri birkaç gün içerisinde resmi teklif yapacaklarını söylediler. Oyuncum, Şampiyonlar Ligi'nde yer alacağı için siyah - beyazlı formayı istiyor. Türk kulübünün projesi de kendisine çekici geldi. Diego Costa'nın derdi para değil. Öyle olsa Arap ülkelerine giderdi" ifadelerini kullandı.

'ADANA DEMİRSPOR'DAN DA TEKLİF ALDIK' 

Pedro Santos, Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor'dan da teklif aldıklarını belirtti. Diego Costa'nın menajeri ayrıca, "Ara transferde Trabzonspor, geçen yıl da Fenerbahçe oyuncum için teklifte bulunmuştu. Ama şu anda tek görüştüğümüz kulüp Beşiktaş" ifadelerini kullandı. Deneyimli futbolcunun, en son formasını giydiği İspanyol kulübü Atletico Madrid ile olan sözleşmesi 1 Haziran'da sona ermişti.

DİEGO COSTA'NIN KARİYERİ

32 yaşında olan Diego Costa, kazanmış olduğu kupalarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Atletico Madrid takımında 3 UEFA Süper Kupa, 2 La Liga, 1 Avrupa Ligi ve 1 de Kral Kupası zaferlerinde önemli katkıları olan oyuncu 1.86 boyunda. Diego Costa ayrıca Chelsea forması ile iki lig şampiyonluğu, 1 de Lig Kupası sevinci yaşadı.

BEŞİKTAŞ'TA 2. HEDEF İSE DZEKO 

Diego Costa'nın yanı sıra Kartal’ın listesinde yer alan bir diğer dünya yıldızı da Dzeko. Beşiktaş, Roma forması giymeye devam Edin Dzeko ile de ilgilendiği iddialar arasında.

Roma’nın başına geçen Jose Mourinho, 35 yaşındaki yıldız ismi gelecek sezon için Edin Dzeko'yu kadroda düşünmüyor. Bu durum ise oyuncunun menajerine iletilmiş durumda. Şampiyonlar Ligi faktörü sebebi ile Beşiktaş'a önerilen yıldız isim Dzeko hakkında temaslar başlarken, öncelikli gündem başlığı olan mali konular masaya yatırıldı. Yıldız golcü Edin Dzeko şu sıralar tatil maksatlı gelmiş olduğu Marmaris'te bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal