Bergen kaç yaşındaydı neden, nasıl öldü? Bergen şarkıları ve albüm isimleri

Bugün vizyona giren Bergen filmi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Filmi izleyenler Bergen’in acılarla dolu hayatını ve müzik kariyerini internet üzerinden araştırmaya yöneldi. Peki Bergen kaç yaşındaydı neden, nasıl öldü? İşte Bergen şarkıları ve albüm isimleri...

04.03.2022-20:14 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-20:15) Bergen kaç yaşındaydı neden, nasıl öldü? Bergen şarkıları ve albüm isimleri

Arabesk müzik dünyasının en çok bilinen kadın sanatçıları arasında yer alan Bergen’in hayatını konu edinen film 4 Mart 2022 Cuma günü itibariyle beyaz perdede gösterilmeye başlandı. Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı Bergen filmini izleyen insanlar duygusal anlar yaşarken Bergen’in gerçek hayatında neler yaşadığı ise filmle beraber yeniden gündemin üst basamaklarına yükseldi. Bergen’in şarkıları ve albüm isimleri de hayatıyla beraber arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

Bergen Kaç Yaşındaydı Neden, Nasıl Öldü?

Mersin’de dünyaya gelen Belgin Sarılmışer, 6 yaşında annesi ile babasının boşanması sonucunda annesiyle beraber Ankara’ya yerleşti. Konservatuar bölümünü maddi sorunlar sebebiyle yarıda bırakan Bergen, Ankara’da bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlendiği sırada sahneye çıkarak Orhan Gencebay’ın ‘’Batsın Bu Dünya’’ isimli şarkısını söyledi ve bir anda dikkatleri üzerine çekti.

Ankara’da başlayan müzik kariyeri sonrası bir konser  vermek amacıyla gittiği Adana’da kocası da olacak olan Halis Serbest ile tanıştı. Halis Serbest ile evlenen Bergen, kocasının aslında başkasıyla evli olduğunu öğrendi ve evliliğini bitirdi.

Bergen nasıl öldürüldü

Boşanma sonrası annesiyle beraber İzmir’e yerleşen Bergen, Halis Serbest’ten burada da kurtulamamıştır. 31 Ekim 1982 tarihinde İzmir’de bir gazinoda sahnedeyken Halis Serbest’in tuttuğu kiralık bir katilin kezzaplı saldırısına uğrayan Bergen sol gözünü geçici, sağ gözünü ise kalıcı olarak kaybetmiştir. Ünlü şarkıcı saçıyla kaybettiği sağ gözünün üzerini kapatarak hayatına devam etmiştir. Bergen’i tedavi eden doktor Onur Erol 13 Şubat 2010 tarihinde verdiği bir röportajda olayla ilgili olarak ‘En az üç kez ameliyat ettiğimi hatırlıyorum onu. Çünkü dokuların iyileşmesi, olgunlaşması aylar sürer bu tip yanıklarda. Zımparalama yöntemiyle Bergen’in derilerini soymuştuk. Sağ gözü çıkmıştı, kapakları kapanmıyordu. Sonradan eklenecek protez için göz çukuru yaptım. Burun kanatları yok olmuştu, oraya kıkırdaklar kondu. Yüzüne kalçasından deri eklendi.”

Eski eşinin kezzaplı saldırısı sonrası sağ gözünü kaybeden Bergen sağ gözünün üzerine örttüğü saçlarıyla yaşamına devam etti. En çok beğenilen şarkısı olan ‘’Acıların Kadını’’ ile birlikte anılan ünlü sanatçı kariyeri boyunca  Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim İçin Üzülme, Elimde Duran Fotoğrafın, Neden Dönmesin gibi günümüzde dahi dinlenmeye devam eden şarkıları piyasaya sürdü.

Bergen albümleri

14 Ağustos 1989 günün gece saatlerinde Adana’nın Pozantı ilçesinde eski eşi Halis Serbest tarafından 6 kurşunla katledilen Bergen’in cenazesi memleketi Mersin’de toprağa verildi. Kısacık hayatına  6 long play, 11 kaset, 129 şarkı ve 1 video filmi sığdıran Bergen’in kariyeri boyunca çıkardığı albüm ve şarkılar ise şunlardır:

1982 Şikayetim Var

1983 Kardeşiz Kader

1985 İnsan Severse

1986 Acıların Kadını

1987 Onu Da Yak Tanrım

1988 Sevgimin Bedeli

1988 İstemiyorum

1989 Yıllar Affetmez (Aslen Son Albümü)

1990 Giden Gençliğim

1990 Garibin Çilesi Mezarda Biter

1991 Son Ağlayışım

Bergen’in yukarıda yer alan albüm ve şarkıları Ebru Yaşar, Funda Arar, Muazzez Ersoy, Işın Karaca ve daha nice önemli şarkıcı tarafından yeniden yorumlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal