Bergen'i öldüren kocası ne oldu, ne kadar ceza aldı? Bergen'in şarkıları ve merak edilen hayatı

Bergen’in hayatını anlatan filmin 4 Mart Cuma günü vizyona girmesiyle birlikte Bergen’in hayatı hakkındaki araştırmalar artmaya başladı. Peki Bergen'i öldüren kocası ne oldu, ne kadar ceza aldı? İşte Bergen’in şarkıları ve merak edilen hayatı...

04.03.2022-19:00 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-19:01) Bergen'i öldüren kocası ne oldu, ne kadar ceza aldı? Bergen'in şarkıları ve merak edilen hayatı

Asıl adıyla Bergen Sarılmışer’in acılarla dolu hayat hikayesinin konu edinildiği Bergen filmi 4 Mart 2022 (bugün) itibariyle beyaz perdeye taşındı. Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı Bergen’in gerçekte yaşadıkları filmi izleyen kişilerin birinci gündem maddesi oldu. Bergen’in hayatı ve müzik kariyeri hakkında daha fazla bilgiye ulaşma isteyen film severler arama motorlarını meşgul ediyor.

Bergen Kimdir, Neden Öldürüldü?

Bergen Sarılmışer, 16 Temmuz 1960 tarihinde Mersin’de hayata merhaba dedi. Daha 6 yaşındayken annesiyle babasının boşanması sonucusu Ankara’ya yerleşen Bergen,  Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu’ndan sonra Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü kazanmış olsa da maddi yetersizlikler sebebiyle PTT’de çalışmaya başlamıştır.

1977 yılında eğlence amacıyla gittiği gece kulübünde arkadaşlarının da ısrarlarıyla sahneye çıkarak ‘’Batsın Bu Dünya’’ parçasını seslendiren ünlü sanatçı kulübün sahibi Feyman’ın da teklfiyle müzik kariyerine ilk girişini yaptı.

Sahne adını Norveç’in Bergen şehrini sevdiği için Bergen olarak seçen şarkıcı, Adana’daki konseri sırasında Halis Serbes ile tanıştı ve evlendi.

İşi sebebiyle Halis Serbes ile bir çok kez tartışma yaşayan Bergen Ekim 1982’deki İzmir konserinde Halis Serbes’in kendisine kezzap attırması sebebiyle sol gözünü geçici, sağ gözünü ise kalıcı olarak kaybetti.

Bergen şarkıları

Tedavisinin ardından besteci Cengiz Özşeker’in de ısrarlarıyla yeniden sahnelere dönen Bergen kariyerinin ilk profesyonel longplay albümü olan ‘’İnsan Severse’’yi piyasaya sürdü. 1986 yılında çıkardığı ‘’Acıların Kadını’’ parçasıyla ile asıl çıkışını gerçekleştirdi.

Acıların Kadını parçası sayesinde Nisan 1987 tarihinde "1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı" unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset'le ödüllendirildi. Aynı sene Acıların Kadını filminde de yer alan Bergen ‘’Onu da Yak Tanrım’’, ‘’Sevgimin Bedeli’’ ve ‘’İstemiyorum’’ albümleriyle ününe ün kattı.

Nisan 1989 tarihinde kocası Halis Serbes’ten resmi olarak boşanan Bergen son albümü ‘’Yıllar Affetmez’’ ile bir kez daha zirveye çıktı.

Yurt içi ve dışı dahil olmak üzere bir çok konser veren ünlü sanatçı 5 longplay, 11 kaset, 129 şarkı ve bir film ile kariyerini tamamladı. 14 Ağustos 1989’da Adana’nın Pozantı ilçesinde eski eşi Halis Serbes tarafından 6 kurşunla öldürülen Bergen’in cenazesi memleketi Mersin’de toprağa verildi.

Bergen hayatı

Bergen’in Şarkıları

Kariyeri boyunca bir çok başarılı albüm çıkaran ve yaşadığı acılarla bir çok insanıın yüreğine dokunan Bergen 1982 yılından bu yana pek çok eseri piyasa sürmüştür. İşte Bergen’in şarkıları:

1982 Şikayetim Var

1983 Kardeşiz Kader

1985 İnsan Severse

1986 Acıların Kadını

1987 Onu Da Yak Tanrım

1988 Sevgimin Bedeli

1988 İstemiyorum

1989 Yıllar Affetmez (Aslen Son Albümü)

1990 Giden Gençliğim

1990 Garibin Çilesi Mezarda Biter

1991 Son Ağlayışım

Bergen’in Kocası Halis Serbes’e Ne Oldu?

Bergen’i kurşunlayarak ölümüne sebebiyet veren eski kocası Halis Serbest olayın ardından iki ay boyunca firari olarak yaşadı. Daha sonra Almanya’da yakalanan Serbest, mahkeme tarafından 12 yıl ceza alsa hafifletici sebepler sebebiyle bu cezanın sadece 7 ayını çekti ve tahliye oldu. Halis Serbest şu sıralarda Adana’da tekstil alanında iş yapmaya devam ediyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal