Bergen fimi nasıl, beğenildi mi? Bergen filminin ön gösterimini izleyen sinema yazarlarından yorumlar

Gündemden düşmeye Bergen filmi için geri sayım başladı. Beyaz perde üzerinden seyircilerle buluşacak Bergen filmi vizyona girmeye hazırlanıyor. Acıların Kadını olarak bilinen Bergen filmi sevenlerini heyecanlandırmaya başladı. Bergen filminin ön gösterimi izleyen sinema yazarlar beğendi mi? Bergen filmi beğenildi mi?

02.03.2022-15:13 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-15:18) Bergen fimi nasıl, beğenildi mi? Bergen filminin ön gösterimini izleyen sinema yazarlarından yorumlar

Uzun zamandır adından söz ettiren Bergen filmi 4 Mart Cuma günü vizyona girecek. Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran yer alırken Kanyon AVM'de basına özel gösterim gerçekleştirildi. Bunun üzerine Bergen filmi beğenildi mi soruları sorulmaya başladı. 

Sinema yazarları Şenay Aydemir, Müjde Işıl, Atilla Dorsay, Tunca Arslan ve Uğur Vardan'ın gösterim sonrası yaptığı değerlendirmeler açıklandı. Eleştirmenler genel olarak Bergen filmini beğendiğini ve başrolde yer alan Zeynep Farah Abdullah'ın başarılı performans gösterdiğini söylendi. 

Bergen filmi beğenildi mi?

Atilla Dorsay: "Farah Zeynep Abdullah'ı çok beğendim"

“‘Dilberay’dan sonra ‘Bergen’ geldi. Ve böylece acıların kadını olma özelliği hakkında başka bir film izledik. İlkinde aşırı melodram havası vardı. Bu film de öyle başladı ama giderek değişti. ‘Bergen’in talihsiz ve bahtsız dramatik hikâyesini oldukça başarıyla veriyorlar. Uzun bir film ama karşımızda önek alınacak bir hayat var. Ülkemizde giderek artan erkek sorunu üzerine yaşanmış bir öykü de... En büyük özelliği kadın cinayetleri konusunda sağlam ve çok acı dersler vermesi. Oyunculuk üst düzeyde. Farah Zeynep Abdullah’ı çok beğendim.”

Tunca Arslan: "Ele aldığı kahramanı gerçeğe uygun bir şekilde işlemiş"

“Ele aldığı kahramanı gerçeğe uygun bir şekilde işlemiş. Bu açıdan beğenenlerdenim. İlk 20-25 dakika anlatım dağınıktı ama sonra iyi toparladı. Canan Gerede’nin 1995’te çektiği ve Bergen’i konu alan ‘Aşk Ölümden Soğuktur’ filmine kıyasla gerçeğe daha uygun bir yapım izledik. Oyunculuklar üst düzey. Kadına şiddet meselesini 8 Mart’a yaklaştığımız şu günlerde oldukça net biçimde ortaya koyuyor.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal