Bergen'i öldüren kocası Halis Serbest hapiste mi? Halis Serbest kimdir, kaç yıl ceza aldı?

Bugün vizyona giren Bergen filminin ardından ‘’Acıların Kadını’’ olarak bilinen Bergen’i katleden kocası Halis Serbest insanların gündemini meşgul ediyor. Peki Bergen’i öldüren kocası Halis Serbest hapiste mi? Halis Serbest kimdir, kaç yıl ceza aldı? İşte konu hakkında merak edilenler...

04.03.2022-17:36 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-17:37) Bergen'i öldüren kocası Halis Serbest hapiste mi? Halis Serbest kimdir, kaç yıl ceza aldı?

Yaşadıklarıyla bir döneme damgasını vuran ‘’Acıların Kadını’’ olarak da bilinen arabesk müzik sanatçısı Bergen’in hayatının konu edinildiği film 4 Mart 2022 Cuma günü itibariyle vizyona girdi. Güzel oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın hayat verdiği Bergen’in filmdeki ve gerçekteki kocası Halis Serbest, filmi izleyen kişilerin gündeminin üst basamaklarına yerleşti. Bergen’in yüzüne kezzap attırarak tek gözünü kaybetmesine sebep olan Halis Serbest’in hayatı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorları üzerinden yaptığı araştırmaları hızlandırdı.

Halis Serbest Kimdir, Kaç Yıl Ceza Aldı?

Arabesk sanatçısı Bergen ile Adana’da tanışan Halis Serbest 1982 senesinde yine burada evlenmiştir. İlk başlarda mutlu bir evlilik sürdüren ikilinin arası Bergen’in işi sebebiyle bozulmuştur.

Ünlü sanatçı Bergen Sarılmışer’in kocası olan Halis Serbest, İzmir’deki konseri sırasında Bergen’in yüzüne kezzap attıran kişidir. Yüzüne gelen kezzap sebebiyle Bergen’in tek gözünü kaybetmesine sebep olan Serbest, 14 Ağustos 1989 tarihinde Adana’da bulunan Bergen’i 6 kurşunla öldürmüştür.

Bergen’in gazinolarda şarkıcılık yapmasından rahatsız olan Halis Serbest, ailesine yakışmadığı gerekçesiyle Bergen’den şarkıcılığı bırakmasını istemiştir. Bergen ilk başta bu isteği geri çevirmese de sonrasında şarkıcılık mesleğine olan bağlılığına yenilerek sahnelere geri dönmüştür.

Bergen

Bergen’in sahnelere dönmesine öfkelenen Halis Serbest, Bergen’den boşanmak istemektedir. Bununla birlikte Adana’daki konserinde Bergen’e kezzap attıran Serbest, Bergen’in her iki gözünü kaybetmesine sebep olmuştur. Zaman geçtikçe sol gözünün görme yeteneğini geri kazanan Bergen sağ gözünü ise kalıcı olarak kaybetmiş ve bu durumdan sonra saçlarını sağ gözünü kapatacak şekilde yapmıştır.

Bergen ile boşanma süreciyle ilgili olarak konuşan Halis Serbest, kezzap olayı hakkında "Evet ben yaptırdım, zaten ben azmettirmekten ceza aldım. Benim adamım yaptı. Bir tanıdığım adamımdı. Zaten o kezzap da değildi, ölümdü. Sonradan kezzaba dönüştü." ifadelerini kullanmıştır.

Halis Serbest Hapiste Mi?

1982 yılında Adana’da Bergen’i öldürmesinin ardından iki ay boyunca firari olarak yaşayan Halis Serbest, bir süre sonra kaçtığı Almanya’da yakalandı. İşlediği cinayet sebebiyle 12 yıl ceza alan Serbest, bu cezanın sadece 7 ayını çekerek tahliye edilmiştir. O dönemde tahliye edilme sebebi ise zaman aşımı ve Almanya’daki mahkumiyet süresi gibi ‘’hafifletici sebepler’’ dolayısıyla olmuştur.

Halis Serbest

Şu sıralarda Adana’da yaşayan Halis Serbest’in tekstil sektöründe yer aldığı ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal