Akrep Nalan'a neden akrep diyorlar, lakabı nereden geliyor?

Hayat Bilgisi dizisinde ki Fidan hoca karakteriyle milyonların hafızalarında yer edinen, Akrep Nalan lakabıyla tanınan sanatçı Nalan Duman'dan üzücü haber geldi. Bugün gelen ölüm haberiyle birlikte sevenleri yasa boğuldu. Yıllardır kendisine Akrep Nalan denilmesinin sebebi ise merak edilmeye başlandı.

04.03.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-18:48) Akrep Nalan'a neden akrep diyorlar, lakabı nereden geliyor?

Hayat Bilgisi'nin Fidan hocası olarak milyonların karşısına çıkan, kendisini sevdiren; Akrep Nalan lakabını aldığından beri o isimle tanınan ve anılan Nalan Duman'ın vefatı sevenlerini hüzne boğdu. Sabah saatlerinde ölüm haberi alınan Akrep Nalan hakkındaki bilgiler merak edilmeye başlandı. En çok araştırılan konular arasında ise Akrep Nalan'a neden 'akrep' dendiği oldu.

Akrep Nalan

Akrep Nalan'a neden 'akrep' diyorlar?

Sahne sanatçısı ve oyuncu olan Nalan Duman, günümüze kadar onunla birlikte gelen "Akrep" lakabını 1978 yılında aldı. Oynadığı at yarışında altılı tutturduğu atın adının "Akrep" olmasıyla ve o dönemin gazete manşetlerinde yer edinmesiyle Nalan Duman'a "Akrep" lakabı takıldı.

Hayat Bilgisi dizisiyle tanındı

Bir döneme damga vuran gençlik dizisinde hayat verdiği "Fidan hoca" karakteriyle milyonların kalbinde yer edinmişti. Dizinin ardından ise daha sessiz ve sakin bir hayatı tercih edip köşesine çekildi.

Hayat bilgisi Fidan hoca

Akrep Nalan kimdir?

Ankara, 26 Nisan 1954 doğumlu olan Akrep Nalan lakabıyla hafızalarda yer edinen Nalan Duman'ın gerçek ismi Füsun Nalan Açın'dır. İlkokulu, Bahçelievler Alparslan İlkokulu'nda Ankara'da, ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi'nde tamamlayan Akrep Nalan, 1972-1980 yılları arasında Şaban Karamancı Demir Çekme Fabrikası, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikası ve İnterfarma A.Ş.'de muhasebeci olarak çalıştı. Çalıştığı bu yıllarda Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmaları da yaptı. 'Hamdi Ortadirek' isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı. Tiyatro'ya başlamasıyla beraber barmaidlik de yapmaya başladı.

1978 yılında "Akrep" lakabını almasıyla birlikte ilerleyen zamanlarda da bu lakabı sahne adı olarak kullanmayı sürdürdü.

Küçüklüğünden beri müziğe duyduğu ilgiyle 1980 yılında ilk profesyonel sahne çalışmasını Hakkı Çağdaş'ın vermiş olduğu destekle "Goldfinger" gece kulübünde gerçekleştirdi. Daha sonra Bodrum Efe Bar, Pirinç Otel, Ünlü Otel, Paradise gibi mekânlarda da dinleyici kitlesini artırdı. Ardından İstanbul'da Kulüp 12, Paella, Memos, Küfe gibi yerlerde sahne aldı. Süregelen yıllarda ise İstanbul ve Türkiye'nin her yerinde şarkı söyledi.

Akrep Nalan 2

Vedat Sakman ve Halis Bütünley'in desteğiyle 1991 yılında "Dağ Çiçeği" isimli ilk albümünü çıkararak üne kavuştu. Daha sonra 1994 yılında Selim Atakan'ın desteğiyle "Zil Zurna Sevdalar" isimli ikinci albümünü yayınladı. İlk iki albümde yer alan "Fânî Dünya", "Halikarnas", "Karlar Düşer" parçalarıyla ses getirdi. Zirvedekiler (1994), Baskül Ailesi (1997), Hayat Bilgisi (2003-2005), Peki Olur Şekerim (2003) ve Aşk Mahkumu (2004) dizi ve filmlerinde aktrislik denemeleri oldu.

Albümlerinin dışında milyonlarının hafızasına 2003 yılında yayın hayatına başlayan Hayat Bilgisi adlı dizide hayat verdiği Fidan hoca karakteriyle hafızalarda yer edindi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal