Berat ne demek, ne anlama geliyor? Berat Kandilinde ne olmuştur, nedir?

Berat Kandili inananlar tarafından kutlanıyor. Berat Kandili ile birlikte Berat kelimesinin anlamı da merak edilmeye başladı. Birçok kişi Berat kelimesinin anlamı nedir? diyerek arama motorlarında aratmaya başladı.

17.03.2022-15:21 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-15:22) Berat ne demek, ne anlama geliyor? Berat Kandilinde ne olmuştur, nedir?
Berat kelimesinin anlamını merak eden kişiler, Berat kelimesi ne anlama geliyor? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Berat Kandilinde, Berat kelimesinin anlamı da merak konusu oldu. Merak edenler, Berat kelimesinin dini açıdan anlamını veya Kur’an’da geçip geçmediğini araştırıyor.

Mübarek üç aylardan üçüncüsü olan ve Şaban ayının 14. Gününün gecesi kutlanan Berat Kandili, araştırmalara konu oldu.

Berat kelimesi sözlükte ‘bir zorluktan kurtulmak’ anlamına karşılık gelir. Berat gecesine, bereketli gece anlamına gelen "Leyle-i Mübâreke", vesika gecesi anlamına gelen "Leyle-i sâk" ve rahmet gecesi anlamına gelen "Leyle-i rahme" tabiri de kullanılır.

Berat gecesinde yapılan ibadetlerin çok hayırlı olduğu varsayılır. Bu gecede yapılan duaların kabul edileceğine inanılır. Berat Kandilinde oruç tutmak çok hayırlı görülür.

Berat Kandilinin Önemi

Berat kelimesi Kur'an'da geçiyor mu?

Berat kelimesi Arapça ‘temize çıkmak’ anlamına karşılık gelir. Berat gecesi, Rahmet Gecesi olarak da adlandırılır. Berat kelimesi Kur’an’da da geçmektedir. Kur’an’da iki yerde kullanılan Berat kelimesi, bir yerde; suçsuzluk, kurtuluş anlamında kullanılırken, diğer yerde; müşriklerle ilişkiyi kesme, müşriklerden uzak durma anlamlarında kullanılmıştır. Berat kelimesi, hadislerde ise günahtan arınma, birilerinden uzak olma anlamlarında kullanılır.

Berat Kandili, Müslümanlar tarafından en rahmetli ve bereketli gecelerden biri olarak kabul edilir. İnananlar Berat gecesinin hayrını amel defteriyle ilişkilendirir.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Berat Gecesinin hayrını ve önemini anlatmıştır. O’na göre, o yıl içinde doğan her çocuk, Berat gecesi deftere kaydedilir. O yıl içinde ölenlerin isimleri de Berat gecesi özel deftere kaydedilir. Berat gecesinde herkesin rızkı belirlenir ve Berat gecesi, herkesin ameli Allah’a arz edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal