Elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabilir? Elektrik faturası desteği kaç TL? Her aileye para ödemesi yapılacak: Paranızı PTT’den alabilirsiniz!

Elektrik faturası desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar konuya ilişkin detayları araştırmaya devam ediyor. Elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabilir? Elektrik faturası desteği kaç TL? İşte elektrik faturasına verilen desteğin detayları..

17.03.2022-15:05 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-15:34) Elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabilir? Elektrik faturası desteği kaç TL? Her aileye para ödemesi yapılacak: Paranızı PTT’den alabilirsiniz!

Elektrik faturasını ödemekte güçlük çeken aileler için fatura desteği sağlanacak. Belirlenen şartlara uygun olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar elektrik faturasıyla PTT’ye giderek destekten yararlanabiliyor. Bu destek kapsamında aile sayısına bakılırsa ödeme tutarı değişiyor. Buna bakılırsa, 4 kişilik aileye 171 TL ödeme yapılacak. Peki, elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabiliyor?

Kişi sayısına göre elektrik faturası yardım ücretleri

Evde yaşayan kişi sayısına göre elektrik faturası yardım ücreti;

1-2 kişi: 103 Lira

3 kişi: 137,33 Lira

4 kişi: 171,67 Lira

5 kişi: 206 Lira

Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır?

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek muamele başlatabiliyor. Destek almak isteyen ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden online bir biçimde gerçekleştirebilecek.

Elektrik Faturası Desteği

Elektrik faturası desteği nedir?

Elektrik faturası desteği konusuna yönelik araştırmalar devam ediyor. Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için düzenlenmiş bir yardım programıdır. Elektrik tüketim desteğinden yararlanabilecek vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler.

Elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabilir?

- Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

- Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

- Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

- Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

- Çoklu Doğum Yardım Programı

- Kronik Hastalık Yardım Programı

- Engelli Aylıkları

- Yaşlı Aylığı

- Engelli Yakını Aylığı

- 65 yaş üstü muhtaç kişiler


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal