Elektrik ve doğalgazı ödeyemeyenlere müjde: Doğalgaz ve elektrik kesintisi olmayacak!

Türkiye Büyük Halk Meclisi komisyonuna çok ehemmiyetli bir kanun öneriyi geldi. Bu kanun önerisinde doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemeyenlerin elektrik ve doğalgazının kesilmemesi kastediliyor. Bu mevzu hakkındaki yasa önerisinin başlığı “Elektrik ve Doğalgazın Borç Sebebiyle Kesilmesinin Menedilmesi Emeliyle Bazı Kanunlarda Farklılık Yapılmasına Ait Kanun Öneriyi' biçiminde paylaşıldı.

08.03.2022-14:53 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-17:26) Elektrik ve doğalgazı ödeyemeyenlere müjde: Doğalgaz ve elektrik kesintisi olmayacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonuna çok önemli bir kanun önerisi ulaştı. Bu kanun teklifinde doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemeyenlerin elektrik ve doğalgazının kesilmemesi amaçlanıyor. Bu konu hakkındaki kanun teklifinin başlığı “Elektrik ve Doğalgazın Borç Nedeniyle Kesilmesinin Yasaklanması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” şeklinde paylaşıldı. Ayrıca kanun teklifinin özeti ise 'Teklif ile, gerçek ve tüzel kişilerin elektrik ve doğal gaz tüketim bedellerini ödememeleri durumunda, kendilerine sunulan elektrik ve doğal gaz hizmetinin durdurulmaması amaçlanmaktadır.' açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu teklifine ilişkin genel gerekçe paylaşılırken ardından kanun teklifi maddeler halinde düzenlendi. Bu doğrultuda genel gerekçenin yanı sıra kanun teklifinin maddeler halindeki metni ise şu şekilde oldu:


Kanun teklifinin detayları

Madde 1- 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 17’inci maddesinin 4’üncü fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “söz konusu hizmetin durdurulabilmesini de içeren usul ve esaslar” ifadesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

'Bir gerçek veya tüzel kişinin tabi olduğu tarifede öngörülen ödemelerden herhangi birini yapmaması halinde söz konusu hizmetin durdurulabilmesini içermemek şartıyla ilgili usul ve esaslar kurum tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir'

Madde 2- 4646satılı Doğlagaz Piyasası Kanununun 11’inci maddesinin 4’üncü fıkrasının ikinci paragrafında yer alan 'söz konusu hizmetin durdurulmasını da içeren usul ve esaslar' ifadesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

'Bir gerçek veya tüzel kişinin tabi olduğu tarifede öngörülen ödemelerden herhangi birini yapmaması halinde söz konusu hizmetin durdurulabilmesini içermemek şartıyla ilgili usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir'

Madde 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kanun teklifinin gerekçesi

Konu ile ilgili olarak kanun teklifine ilişkin genel gerekçe ise şöyle oldu:



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal