Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'den Isparta'daki elektrik kesintisiyle ilgili açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'daki elektrik kesintileriyle ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların mağdur olmasına asla izin vermeyeceklerini, soruşturmadan çıkacak karara göre şirkete gereken yaptırımların uygulanacağını belirtti.

04.03.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-14:01)

Isparta'nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde dün akşam başlayan ve etkisini giderek artıran yoğun kar yağışı, elektrik kesintilerine neden oldu.

Biriken yüklü kar elektrik tellerini kopardı

Elektrik tellerinde biriken kar nedeniyle elektrik tellerinde kopmaların meydana gelmesi kent merkezindeki bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşanmasına sebep oldu.

Yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu süreçte vatandaşların yanında olduklarını ifade ederek ''Vatandaşlarımızın mağdur edilmesine asla izin veremeyiz. Soruşturma sonuca göre şirkete gereken tüm yaptırımları uygulayacağız.” dedi.

Kesintiye 400 personelle müdahale edildi

Öte yandan hasar gördüğü tespit edilen elektrik hatlarının onarım çalışmalarına 400 yetkili personelle müdahale edildiği aktarıldı. CK Enerji Akdeniz Elektrik tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2 Mart'ta ülkemizi ve Isparta’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışının kentte hayatı olumsuz etkilediği ifade edildi.

Kar ve buz yükü nedeniyle enerji hatlarında arızalar meydana geldiği bildirilen açıklamanın tam metni ise şöyle;

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın sahadaki yakın ilgisi ve takibi, TEDAŞ Genel Müdürlüğünün koordinasyonuyla Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapan dağıtım şirketlerimizden gelen destek ekiplerle birlikte 400'ü aşkın saha personeli, 100'ü aşkın araç ve iş makinesiyle enerji hatlarında yaşanan sorunların çözülmesi için personel ve araç sayısını artırarak var gücümüzle çalışmaktayız. Bu sırada 45 jeneratörümüzle bölgemizdeki kritik noktalara da enerji sağlamaktayız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal