PTT’den elektrik faturalarına destek ödemeleri başladı: Hane başına 171 TL!

PTT’den hane başına elektrik faturalarına destek ödemeleri başladı. Ödemeler hanelerdeki kişi sayısına göre hesaplanıyor.

12.03.2022-15:37 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-17:21) PTT’den elektrik faturalarına destek ödemeleri başladı: Hane başına 171 TL!

Elektrik faturalarına gelen zamların ardından vatandaşlar faturalarını ödemekte zorlanıyor. Devlet tarafından ailelere nakit para desteği elektrik tüketim desteği verilmeye başlandı. Bu kapsamda faturalar için ailelere kişi sayısına göre değişiklik gösteren nakit para desteği verileceği bildirildi.

Ailelere PTT üzerinden ödemeler yapılacak. Söz konusu ödemeler 103 lira ile 206 lira arasında değişiklik gösteriyor. 4 kişilik bir aileye 171 TL nakit para ödemesi yapılırken 5 kişilik aile için 206 TL para ödemesi yapılıyor. Ayrıca yapılacak olan ödemelerin de “1-2 kişi: 103 Lira 3 kişi: 137,33 Lira 4 kişi: 171,67 Lira 5 kişi: 206 Lira” şeklinde olacağı bildirildi.

Evden çıkmadan başvuru yapılabiliyor

Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor. Bu doğrultuda kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek başvuru yapan vatandaşlara ödeme yapılacağı paylaşıldı. Kronik hastalar ise bu işlemi evden çıkmadan yapabileceği belirtildi. 

Kimlere bu ödemelerden faydalanabilir?

Bu ödeme desteklerinden yararlanabilecek olan kişiler bakanlık tarafından açıklandı. Bu kişilerin dışındaki kişilere ise ödeme yapılmayacağı belirtildi. İşte ödeme yapılacak kişiler: 

- Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı 

- Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı 

- Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı 

- Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı 

- Çoklu Doğum Yardım Programı 

- Kronik Hastalık Yardım Programı 

- Engelli Aylıkları 

- Yaşlı Aylığı 

- Engelli Yakını Aylığı 

- 65 yaş üstü muhtaç kişiler 

Başvurular PTT’den yapılıyor

Bu ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşların PTT’ye faturaları ile birlikte başvuru yapması gerekiyor. Fatura ile başvuru yapıldıktan sonra nakit para alınabilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal