Berat Kandili gecesinde affedilmeyecek günahlar neler, kimler affedilmeyecek? Berat Kandili gecesinde affedilmeyecek kişiler ve günahlar

Üç ayların içinde olan kandillerden Berat Kandili 17 Mart Perşembe günü ihya edilecek. Üç ayları ibadet içinde geçiren Müslümanlar kandillerde ibadetlerini artırarak Allah'ın affına sığınmaktadır. Bunun yanı sıra kandillerde hangi ibadetlerin yapılacağını ve hangi günahların affedilmeyeceğini de araştırıyorlar. Biz de haberimizde detaylara yer verdik.

17.03.2022-13:27 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-13:28) Berat Kandili gecesinde affedilmeyecek günahlar neler, kimler affedilmeyecek? Berat Kandili gecesinde affedilmeyecek kişiler ve günahlar

Müslüman alemi üç aylardan olan Recep ayını geride bırakırken Şaban ayını da bitirmek üzere. Şaban ayında gerçekleşen Berat Kandili ise Müslüman alemi tarafından dört gözle beklenmekteydi. 17 Mart Perşembe günü ihya edilecek olan Berat Kandili gecesinde yapılacak ibadetlerin ve tutulacak oruçların fazileti oldukça büyük. Bu mübarek gece Allah günahları bağışlar ve duaları karşılıksız bırakmaz. Dolayısıyla İslam alemi bu gece bol bol dua ve tövbe eder. 

Çoğu hadiste bulunan bilgilere göre Berat gecesinde bazı insanlar işledikleri günahlardan dolayı mağfiret bulamaz ve beraat almaktan mahrum kalırlar. Tövbe edenlerin ödüllendirileceği ve duaların kabul olacağı bu gecede affedilmeyecek yedi günah vardır. 

Berat kelimesi Arapça "beraet" kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Kur'an-ı Kerim'de ise "berae" kökü geçmektedir. Beraet, iki şeyin arasında ilişki olmaması, kişinin yükümlülüklerinden kurtulması ve tükümlülüğünün olmaması demektir. 

- Berat kelimesi, Allah'ın affı, günah, borç ve cezadan kurtulma anlamlarına gelir. 

- Allah'ın afıının ve bağışlamasının çokça olacağının müjdelenmesinden ötürü bu mübarek güne Berat adı verilmiştir. Aynı zamanda Şaban ayının on beşinci gecesidir. 

berat kandili

Peygamber Efendimiz'in Berat Kandili duası

"Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

Anlamı:

"Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin."

Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“Şu beş gecede yapılan dualar kabul edilir, geri çevrilmez. Regaip Gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan bayramı gecesi ve Kurban Bayramı gecesi” (İbn-i Asâkir; Muhtar’ul- Ehadis. H.568).

İslam Alimlerine göre Berat Gecesi'nin 5 özelliği vardır:

1- Her önemli işin bu gecede hikmetli bir şekilde ayrımı ve seçimi yapılmaktadır.

2-Bu gece yapılan tüm ibadetlerin ve tutulan orucun fazileti çok büyüktür.

3- İlahi ihsan, feyiz ve bereketle dopdolu bir gecedir. 

4- Bu gece mağfiret gecesidir. 

5-Resul-i Ekrem'e şefaat hakkının hepsi bu gecede verilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal