Bebeklerde Aft Yarası Nasıl Geçer?

Kendi ihtiyaçlarını ve ağrılarını henüz dile getiremeyen bebeklerde aft yaralarına iyi gelen doğal kürleri sizin için derledik! İşte bebeklerde meydana gelen aft belirtileri ve onları ortadan kaldırma yöntemleri.

22.05.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-10:30)

Annelerin bebeklerinin sorunları için en çok merak ettikleri konulardan biri aft yarasıdır. Kimi zaman yetişkinlerde de görülen ağız içi aft yarasına iyi gelen doğal kürleri bebekler için bir arayada getirdik

BEBEKLERDE AFT BELİRTİLERİ NELER?  

-Emziren annelerin bebeklerinde aft olup olmadığını anlaması için en kolay yöntemlerden biri de bebeğin emmekte güçlük çekip çekmediğidir. Eğer ki bebeğiniz emerken güçlük çekiyor veya mamasını yerken zorlanıyorsa ağzında aft olabilir.

-Aft yaralarının çıkma sebeplerinden biri olarak görülen en önemli hususlardan biri de B!2 vitamini, demir ve folik asit eksikliğinin olmasıdır. Bu vitamin eksiklikleri aft yaralarının çıkmasına ortam hazırlayabilir. Bunun için bir doktora başvurarak tedavi yöntemlerini uygulamalısınız.

BEBEKLERDE AFT YARALARINA NE İYİ GELİR?   

Bal; Eğer ki bebeğiniz 1 yaşından büyükse bal aft yaralarını geçirmede ilk başvurabileceğiniz yöntemdir. Bebeğinizin aft yarasına bir miktar bal sürerek aft yaralarının geçmesini sağlayabilirsiniz. Fakat 1 yaşından küçük bebekler için bal sakıncalı bir tercih olacaktır.

Zerdeçal; 1 yaşından büyük olan bebeğinizin aft yarasını tedavi edecek doğal kürlerden biri de zerdeçaldır. Zerdeçal ve bir miktar balı karıştırıp yaralı olan kısma sürerek aft yarasının kısa sürede geçmesini sağlayabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal