Domates Güvesinin Önüne Nasıl Geçilir?

Domatese ciddi hasarlar veren domates güvesi nasıl önlenir? Domates güvesi oluşmaması için neler yapmak gerekir? Domateslerde görülen domates güvesinin sebzeye ne gibi zararları olur? İşte domatesleri korumak için yapmanız gerekenler.

22.05.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-10:16)

Domatese gelen en önemli hasarlarından bir tanesi de domates güvesidir. Ege ve Akdeniz'de çok fazla görülen domates güvesi domatese olumsuz anlamda zarar vermektedir.

DOMATES GÜVESİ NASIL ÖNLENİR  

Öncelikle yapmanız gereken şey, domatesleri rafa kaldırdığınız zaman kullanmasanız da, koyduğunuz kutu, sepet ya da kilerde saklarken muhakak üzerine güve spreyi sıkmalısınız. Bu sebeple tüketeceğiniz zamanda bol suyla yıkmalısınız.

FEROMON TUZAĞINI KURUN 

Domates güvesi (tuta) için feromon tuzağını kurabilirsiniz. Bir feromon kapsülünün etkisi 6 hafta boyunca sürmektedir. O sebeploe her 6 ayda bir yerine yenisini almalısınız.

SU TUZAĞI KURABİLİRSİNİZ 

Domates güvelerini yok etmenin bir başka yolu da su tuzağı kurmaktır. 40-60 cm'lik su dolu kapların içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatıp kenarlarına, feromon kapsülleri yerleştiriniz. Feromona gelen güveler suya düşerek yok olmaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal