Eşek Sütünün Cilde Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Eşek sütü anne sütünün ardından en değerli ve besin değeri en yüksek olan süt olarak kabul edilir. Anne sütüne eşdeğer gösterilen eşek sütü faydalarını sizler için derledik.

21.05.2019-15:01 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-14:46)

Eşek sütü son dönemlerde oldukça revaçta olan bir süt. Sağlık sektöründe oluğu gibi güzellik sektöründe de haylice yardım alınan eşek sütünün faydalrını sizler içind erledik.

EŞEK SÜTÜNÜN YARARLARI

Eşek sütü cilde faydalarından dolayı Mısır kraliçesi Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinen bir süttür. Hatta Kleopatra’nın güzellik sırrı, eşek sütü ile cilt banyosu yapması olarak tarihi notlarda yerini almaktadır.

Eşek sütünün cilde olan faydaları B vitamini içeriğinin yüksek seviyede olmasından gelir. Özellikle gözeneklerin derinlemesine temizlemede etkili olan eşek sütü, cilt lekeleri ile ciltteki pürüzlü görütüye karşı savaşır.

Eşek sütü ile cilt bakımı yaparken, bir makyaj pamuğuna batırdığınız eşek sütünü cildinize nazik hareketlerde yedirebilrsiniz.

EŞEK SÜTÜ KİLO VERDİRİR Mİ?  

Eşek sütünün zayıflama üzerinde bir etkisinin olup olmadığı net bir bilgi değildir. Çünkü laktoz oranı bir hayli yüksektir ve bu sebeple de şeker oranı diğer süte göre oldukça yüksektir.

Fakat içerisinde yer alan yararlı bakterilerin metabolizma hareketlerini büyük oranda hızlandırdığı ve bu sayede de yağ yakımını sağladığı diyetisyen görüşleri arasındadır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal