Bayramda toplu taşımaya bir kuruş ödemeyeceksiniz! 9 GÜN ÜCRETSİZ ULAŞIM SUNULACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul sakinlerine müjdeli haber verildi. 9 günlük bayram boyunca ulaşıma bir kuruş para ödenmeyeceği açıklandı. 5 Nisan Cuma akşamı başlayacak olan ücretsiz ulaşım, 9 gün boyunca devam edecek.

05.04.2024-16:02 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-16:02) Bayramda toplu taşımaya bir kuruş ödemeyeceksiniz!  9 GÜN ÜCRETSİZ ULAŞIM SUNULACAK

Bayramda İstanbulluları sevindirecek haber İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verildi. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram boyunca şehir içinde rahat ulaşım sağlayabilmesi adına 9 gün boyunca ücretsiz sefer düzenleyeceğini paylaştı. Metro İstanbul’da geçerli olacak ücretsiz seferler, 5 Nisan 2024 tarihinde yani cuma günü itibariyle başlayacak. Tüm seferlerin cumartesi tarifesine göre yapılacak olduğunu aktaran İBB, bayramın birinci ve ikinci günleri içerisinde sabah 06:00 gece ise 00:00 saatleri arasında ulaşım sağlanacağını gerçekleştirileceğini duyurdu.

12 nisanda bazı hatlarda gece seferi düzenlenecek

12 Nisan 2024 Cuma günü ise ve M1B Yenikapı – Kirazlı/Bağcılar, M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı, M2 Yenikapı – Hacıosman, M6 Levent - Boğaziçi Üniversitesi/ Hisarüstü, M4 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar - Samandra ve M7 Yıldız ü Mahmutbey metro hatlarında gece seferleri düzenlenerek. Ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak olan İstanbul’da bayram boyunca hatlarda günlük olarak 2.200’ü aşkın işletme, temizlik ve güvenlik çalışanı, olası bir arıza durumuna karşı müdahale etmek için toplamda günlük 176 teknik personel çalışmaya devam edecek.

Bayramda toplu taşımaya bir kuruş ödemeyeceksiniz!  9 GÜN ÜCRETSİZ ULAŞIM SUNULACAK

Vapur kafeler 7/24 hizmette olacak

Bayram boyunca vapur seferlerinin şehir hatlarında ise; Pazar - resmi tatil günlerinin tarifesi uygulanarak hizmet sunulacak. 7/24 olarak IBB deniz taksiler hizmet sağlamaya devam ederken; Moda iskelesi, Kuzguncuk iskelesi, Beşiktaş iskelesi, Kadıköy iskelesi ve Çubuklu arabalı vapur iskelelerinde bulunan vapur kafeler kesintisiz hizmet sağlayacak. 2 kıtanın bir yolculuk ile birleştirilmesini sağlayan BUSFORUS ise 9 gün sürecek bayram tatili boyunca sabah 10 ile akşam 17:00 arasında her saat kesintisiz hizmet sağlamaya devam edecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal