Batılı doktorlar Gazze’de yaşanan vahşeti anlattılar!

İsrail Gazze’de soykırım uygulamaya devam ederken, bir grup batılı doktor grup Filistin’i ziyaret etti ve geçen Pazartesi günü BM'de düzenlenen bir etkinliğe katılarak, İsrail'in saldırılarının ‘‘Dehşet verici vahşetini’’ anlattılar.

20.03.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 20.03.2024-16:56)

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Fransa'dan dört doktor, İsrail'in geçtiğimiz Ekim ayında Gazze'ye askeri saldırı başlatmasından bu yana sarsılan sağlık sistemini desteklemek üzere Gazze'deki sağlık ekipleriyle birlikte çalışmak için bölgeye geçtiler. 

İsrail binlerce sivil insanı öldürdü!

Doktorlar GAZZE'de yaşanan vahşetti anlattılar

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre İsrail saldırısıyla birlikte yaklaşık 2.3 milyon insanı zorla yerinden etti, açlık krizine neden oldu, yerleşim bölgesinin çoğunu dümdüz etti ve 31,000'den fazla insanı öldürdü. Ocak ayında İngiliz yardım kuruluşu Medical Aid for Palestinians ile Gazze'ye giden Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Nick Maynard, yüz kemiklerini görebileceği kadar kötü yanmış bir çocuk gördüğünden bahsetti.

‘‘Acı içinde ölecekti!’’

Doktorlar GAZZE'de yaşanan vahşetti anlattılar

Bir kanser cerrahı olan Maynard, New York'taki BM merkezinde düzenlenen etkinlikte, ‘‘Hayatta kalma şansı olmadığını biliyorduk ama ona verecek morfin de yoktu’’ sözleriyle dikkat çekti. Sözlerinin ardından şu ifadeyi kullandı: ‘‘Yani sadece kaçınılmaz olarak ölmekle kalmayacak, aynı zamanda acı içinde ölecekti. Refah'a yönelik büyük bir işgal olursa, göreceğimiz ölüm sayısı kıyamet gibi olacak’’ dedi. Fakat işgalci İsrail, 18 Mart gecesi kimseye haber vermeden Refah’a saldırı düzenledi. 

‘‘Vücudunun yüzde 40'ında üçüncü derece yanıklar vardı!’’

Doktorlar GAZZE'de yaşanan vahşetti anlattılar

İnsani yardım grubu MedGlobal'den yoğun bakım uzmanı Zaher Sahloul, yedi yaşındaki bir başka çocuk olan Hiyam Abu Khdeir'in, İsrail'in evine düzenlediği hava saldırısında babası ve erkek kardeşinin ölmesi ve annesinin yaralanmasının ardından vücudunun yüzde 40'ında üçüncü derece yanıklarla Gazze Avrupa Hastanesi'ne geldiğini söyledi. Sahloul, haftalar süren gecikmenin ardından tedavi için Mısır'a tahliye edildiğini ancak iki gün sonra öldüğünü söyledi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal