Başkan Erdoğan Su Şurası Toplantısına Katıldı, Kuraklık Karşıtı Planlar Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Su Şurası Topantısına katıldı. Başkan Erdoğan Türkiye'nin kuraklık konusundaki gelecek planlarını aktardı.

21.10.2021-15:36 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-18:00)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yüzyılın en önemli değeri olan su kaynakları üzerindeki baskı her geçen yıl daha da artacaktır.

Türkiye'nin yıllık yağış miktarının dünya ortalamasının altında olduğunu belirten Başkan Erdoğan, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin su potansiyelinin azalacağını öngördüğünü belirtti.

284 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Su kaynakları konusunda kısa, orta  ve uzun vade planlarını açıklayan Başkan Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti;  “Ülke olarak suyumuzun yani geleceğimizin parmaklarımızın arasınsan akıp gitmemesi için gerekli önlemleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Bu alanda toplam 284 milyar liralık yatırım yaptık. Yerli ve temiz enerji kaynaklarımızı harekete geçirmek için 589 hidroelektirk santralimizi devreye aldık. Aldığımız önlemlerle 41 milyon vatandaşımıza yıllık 2.7 milyar metreküp içme ve kullanma suyu temin ettik.”

AFRİKAYA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK

Afrika'ya önemli su kaynakları yatırımları yaptıklarını söyleyen Başkan Erdoğan sözlerini şu şekilde devam ettirdi; “Afrika'da da önemli su yatırımları gerçekleştirdik. Açtığımız 512 su sondaj kuyusuyla milyonlarca insana kişinin su ihtiyacını karşıladık.”

SU ŞURASI 28 MADDELİK EYLEM PLANI BELLİ OLDU

Yurt genelinde devam eden 90 adet içme suyu projesinin tamamlandıkları zaman vatandaşlara yıllık 1,8 milyar metreküp içme suyu sağlayacaklarını belirten Recep Tayyip Erdoğan, suyun tasarruflu kullanımını hedefleyen projeleri hayata geçireceklerini belirtirken, adil su tarifelerinin de yolda olduğunu aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal