Fahrettin Koca Talimatı Verdi; Başhekim Açığa Alındı!

Tunceli'nin Ovacık bölgesinde devam eden Eren-7 operasyonunda Jandarma Uzman Çavuşumuz Burak Tortumlu şehit oldu.

21.10.2021-15:07 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-11:27) Fahrettin Koca Talimatı Verdi; Başhekim Açığa Alındı!

Tunceli'nin Ovacık bölgesinde, bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada 1 asker şehit oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Tunceli’de Eren- 7 Operasyonu’nda; 1 Jandarma Uzman Çavuşumuz Burak Tortumlu ağır yaralanmış, helikopter ile bölgeden alınarak Erzincan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Operasyonda çıkan çatışmada jandarma personelimizi de şehit eden Gri kategorideki Kurtay Şerzan kod adlı Hayrettin Güneş adlı terörist dahil 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir."

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı bildiride, Tunceli Ovacık bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çatışma çıktığı belirtildi. Çıkan çatışmada, Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu şehit oldu açıklaması yapıldı.

Şehidimizin cenazesi Erzincan'dan Erzurum'daki askeri havaalanına getirildi.

Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada şehit asker Burak Tortumlu'nun yaralıyken ambulansın hastaneye vaktinde ulaşmadığı ve olayda ihmali olduğu düşünülen hastane başhekiminin açığa alındığını duyurdu.

Tunceli'de terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada ağır yaralanan ve Erzincan'da kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Komanda Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun hastaneye getirilirken ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen hastane başhekimi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla açığa alındı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA BAŞ SAĞLIGI DİLEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Yaptığı yazılı açıklamada; Tunceli Ovacık'ta düzenlenen Eren-7 Operasyonu'nda yaralanan Uzman Çavuş Tortumlu'nun askeri helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldığı ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu hatırlatılarak, "Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

BAŞHEKİME SORUŞTURMA AÇILDI

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Burak Tortumlu'nun henüz şehit olmadan, helikopterle getirildiği alana ambulansın geç ulaşmasından dolayı, başhekiminin, Bakan Koca'nın talimatıyla açığa alındığı belirtilerek, ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

EREN-7 OPERASYONLARI

içişleri Bakanlığı internet sitesinden yaptığı açıklamada terörle mücadele kapsamında EREN-7 operasyonlarının başladığını şu şekilde bildirmişti; Bu toprakların vatanımız içinde kalması için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ve özellikle 11 Ağustos 2017 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Eren Bülbül’ün aziz hatırasına ithafen 2021 yılı ile birlikte EREN OPERASYONLARI başlatıldı.

Bu kapsamda ilki Tendürek bölgesinde başlatılan “EREN-1 TENDÜREK OPERASYONU”nda; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1.071 personel 72 operasyonel tim görev alıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal