Bakan Ziya Selçuk Gözlerinizden Öpüyorum Çocuklar Dedi

Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması'nın (TIMSS) 2019'daki sekizinci sınıf kız öğrencilerin matematik puan farklarını gösteren grafiği paylaştı.

29.01.2021-11:14 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-11:14) Bakan Ziya Selçuk Gözlerinizden Öpüyorum Çocuklar Dedi

Son dakika bilgisine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Dünya genelinde kız öğrenciler matematik başarısında genellikle erkek öğrencilerin gerisinde' dedi.

Milli, Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Dünya genelinde kız öğrenciler matematik başarısında genelde erkek öğrencilerin gerisinde. Türkiye'de ise durum tam tam tersine. Dünya ortalamalarını altüst eden bizim kızlar' dedi.

Bakan Selçuk, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması'nın (TIMSS) 2019'daki 8'inci sınıf kız öğrencilerin matematik puan farkları grafiğini paylaştı. Bakan Selçuk, Japonya, Güney Kore, İsrail, Rusya, Finlandiya, Fransa, Amerika, İngiltere ve Türkiye'nin verilerinin bulunduğu tablo ile beraber yaptığı paylaşımda, 'Dünya genelinde kız öğrenciler matematik başarısında genel olarak erkek öğrencilerin gerisindedir. Türkiye'de ise durum tam aksine. Dünya ortalamalarını altüst eden bizim kızlar. Gözlerinizden öpüyorum çocuklar' diye paylaşım yaptı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal