Bakan Yumaklı “Hayırlı olsun” dedi, müjdeyi paylaştı: Çiftçilere tarımsal destekleme ödemesi bugün yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelindeki çiftçilere yönelik önemli bir duyuruda bulundu. Yumaklı, 2 milyar 477 milyon 946 bin lira tutarında tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

06.04.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-11:15) Bakan Yumaklı “Hayırlı olsun”  dedi, müjdeyi paylaştı: Çiftçilere tarımsal destekleme ödemesi bugün yapılacak!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik yapılacak tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin detayları paylaştı. Mazot ve gübre desteği, küçük ölçekli balıkçılık desteği ve hayvan gen kaynakları desteği olmak üzere toplamda 2 milyar 477 milyon 946 bin lira tutarında desteklemenin bugün itibarıyla çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti.

Yumaklı, bu destekleme ödemelerinin çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve daha verimli üretim yapabilmeleri için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, "Hayırlı ve bereketli olsun." dileklerinde bulundu.


Ödemelerin detayları netlik kazandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın paylaştığı infografikte, çiftçilere yapılacak tarımsal destekleme ödemelerinin detayları netlik kazandı. Buna göre, Mazot ve Gübre Desteği için 2 milyar 393 milyon 722 bin 650 lira, Küçük Ölçekli Balıkçılık Desteği için 70 milyon 407 bin 750 lira, Hayvan Gen Kaynakları Desteği için ise 13 milyon 815 bin 600 lira olmak üzere toplamda 2 milyar 477 milyon 946 bin lira destekleme ödemesi yapılacağı belirtildi.


Bu destekleme ödemelerinin detayları, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve geliştirmeleri için oldukça önemli bir rol oynuyor. Mazot ve gübre desteği, tarımsal üretimde kullanılan temel girdilerden biri olan yakıt ve gübrenin maliyetini karşılarken, küçük ölçekli balıkçılık desteği ile balıkçıların ekonomik olarak desteklenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, hayvan gen kaynakları desteği ile de genetik kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal