Bakan Yerlikaya duyurdu: Ağır taşıtlar bayramın son gününde trafikten kısıtlanacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da kıldığı bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Vatandaşların trafik kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Bakan Yerlikaya, ağır taşıtların da bayramın son günü ile pazartesi arası trafikte olmayacaklarını dile getirdi. İşte detaylar...

10.04.2024-11:18 - (Son Güncelleme: 10.04.2024-11:18)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla geldiği memleketi Konya'daki tarihi Kapu Camii'nde bayram namazı kıldı ve ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Burada Bakan Yerlikaya, bayram namazı sonrası gazetecilere bir takım açıklamalarda bulundu.

“Kazasız belasız geri dönsünler”

Müslüman aleminin bayramını tebrik ederek, başta zulme uğrayan ve İsrail'in soykırımına maruz kalan Gazzelilerin bir an önce huzura kavuşmasını diledi. Ramazan ayının ardından başlayan 9 günlük bayram tatiliyle ilgili vatandaşlara hatırlatmalarda bulunan Yerlikaya, "Dokuz günlük bayram süresi içerisinde İçişleri Bakanlığı olarak, yollarda sevdiklerine, yakınlarına, akrabalarına kavuşmak için seyahat eden, yollara düşen kardeşlerimiz nasıl huzurla bayrama kavuştularsa, tekraren bayramın sonunda sağlıkla huzurla kazasız belasız memleketlerine, çalıştıkları yerlere geri dönmelerini istiyoruz" dedi.

Büyük araçlar trafikten bir günlüğüne kısıtlanacak

Bunun için vatandaşlardan trafik kurallarına uyup aşırı hızdan kaçınmalarını istediklerini vurgulayan Yerlikaya, bayramın son günü olan Pazar günü için de şöyle devam etti: "Hem Ulaştırma hem Ticaret Bakanlığımızla da istişare ederek, pazar günü son 24 saat, 00.05 ile pazartesi günü 00.05 arasında, kamyon, tanker ve çekicilerin trafikten bir gün boyunca kısıtlanmasını kararlaştırdık. Bunu da ekranları başında olan bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum. Konya'dan bütün ülkemize, bütün gönül coğrafyamıza sevgiler, saygılar, muhabbetler diliyoruz. Tekrar Ramazan Bayramı'nız kutlu olsun.”


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal