Bakan Nebati’den Ekonomi Mesajı: Rakamlar ve gerçekler gün gibi ortadadır

Akşam Gazetesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen "Akşam Future & Trends Summit" zirvesi başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Akşam Future&Trends Summit zirvesinde konuştu. Bakan Nebati yaptığı konuşmada, "Türkiye, 2022 yılını neredeyse tüm makroekonomik göstergeler bakımından, dünyanın geri kalanından çok iyi bir noktada tamamlamış, güçlü ilerleyişini yeni zirvelere taşımıştır" ifadelerini kullandı.

17.01.2023-11:28 - (Son Güncelleme: 17.01.2023-17:22) Bakan Nebati’den Ekonomi Mesajı: Rakamlar ve gerçekler gün gibi ortadadır

Akşam Gazetesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Akşam Future & Trends Summit" zirvesi başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Akşam Future&Trends Summit zirvesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati konuşmasında dünyadaki sancılı dönemlere değinerek, “Tüm ülkeler belki de 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş ölçüdeki bir kriz ortamı ile mücadele etmek durumunda kaldı. Ancak Türkiye bu sancılı dönemde Cumhuriyet tarihimizin rekorlarına imza attı.” şeklinde konuştu.

Bakan Nebati Kur Korumalı Mevzuat ile ilgili, “Korumalı Mevzuat ve katılım hesapları ile hazineye büyük bir dinamit koyduğumuzu iddia edenler vardı. Son 20 yılın en güçlü bütçe sonuçlarından birini açıkladıktan sonra bu kesimin sesleri çıkmaz oldu.” İfadelerini kullandı.

Türkiye güçlü ilerleyişini yeni zirvelere taşımıştır

Bakan Nebati 2022 yılana ilişkin, “Türkiye, 2022 yılını neredeyse tüm makroekonomik göstergeler bakımından, dünyanın geri kalanından çok iyi bir noktada tamamlamış, güçlü ilerleyişini yeni zirvelere taşımıştır.” dedi.

Bakan Nebati son olarak, “Sosyal medyada prim yapma peşine düşmüşlerdir. Anlaşılan masalardan ve türlü algı oyunlarından medet umanların gözleri gerçeklere kör ve kulakları da doğrulara sağır olmuş durumda

Türkiye'nin başarıları karşısında şapkanı çıkar ve yine Cumhurbaşkanı Erdoğan haklı çıktı de, gerçekleri kabul et. Hiç kimse milletimizin gözünü el çabukluğuyla boyayamaz. Rakamlar ve gerçekler gün gibi ortadadır.” İfadelerini kullandı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal