Bakan Kurum’dan sert açıklama: Milliyetçilik İHA, SİHA üretmektir

Millî Türk Talebe Birliği Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefet kanadına sert sözlerle yüklendi. Bakan Kurum açıklamasında, ‘’Milliyetçilik; İHA, SİHA üretmektir! Milliyetçilik; Kızılelma’yla göklere hâkim kılmaktır! TCG Anadolu’yla denizlere hükmetmek, TOGG’la karalara hâkim olmaktır.’’ ifadelerini kullandı.

23.05.2023-17:56 - (Son Güncelleme: 23.05.2023-17:56)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İstanbul’da Millî Türk Talebe Birliği Genel Merkezi’nde düzenlenen “Başlasın Türkiye Yüzyılı” konferansına katıldı. Burada son zamanların en sert konuşmalarından birisini yapan Bakan Kurum, muhalefete “Depremzede kardeşlerimizi hiç bir zaman bu liyakatsizlerin, beceriksizlerin insafına terk etmeyeceğiz. 11 ilimizde devletimiz 174 bin konutun inşa süreçlerine başlamıştır.’’ sözleriyle yüklendi.

Millî Türk Talebe Birliği’nin bugün de üniversitelerde yine en gözde teşkilat olarak yer almakta olduğunu söyleyen Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu ocakta yetişmiştir! O, üstadın hayal ettiği büyük Türkiye için çalışmış; ülkemize son 21 yılda dev eserler kazandırmıştır.” dedi. 

“28 Mayıs’a kadar rehavete kapılmadan, kapı kapı dolaşım destek isteyeceğiz”

Bakan Kurum, Türkiye açısından çok büyük bir eşiğin, 14 Mayıs seçimlerini büyük bir farkla, açık ara önde tamamlandığını ifade ederek, “Aziz milletimiz; 27 milyonu aşkın oyla Meclis’te çoğunluğu bizlere, Cumhur İttifakı’mıza verirken, kıl payı bir oranla ikinci turu işaret etti. Tabi milletimizin kararı, milletimizin takdiri başımızın üstündedir. Biz her zaman hazırız, teşkilatlarımız hazır, Sayın Cumhurbaşkanımız hazır! O güne kadar hiç bir rehavete kapılmadan Sayın Cumhurbaşkanımız için; yatırımlar, depremzede kardeşlerimiz için, mazlum coğrafyada yaşayan kardeşlerimiz için kapı kapı dolaşıp destek isteyeceğiz, 28 Mayıs’ta 85 milyonun kazanacağı zaferimizi ilan edeceğiz.” dedi.

Bakan Kurum

“Kendisine oy vermeyeni aşağılamak, ona yardım etmemek, hizmet götürmemek CHP’nin kodlarında vardır”

Afet bölgesindeki vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 14 Mayıs seçimlerinde destek olduğu için ağır eleştiriye maruz kaldıklarını şu sözlerle ifade etti:

“Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz, her zaman olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı’mıza rekor bir oyla destek verdiler. Birileri de afetzede kardeşlerimizin yaralı kalplerine bakmaksızın sosyal medyada kararmış kalplerini ortaya koydular, alay ettiler. İşte CHP’li Tekirdağ Belediyesi ödeneği bahane gösterdi. Depremzede kardeşlerimizi misafirhanelerden çıkardı! Kardeşlerim, bu nedir biliyor musunuz? ‘Zor günde kimseye kimliği sorulmaz.’ diyen Anadolu’ya yabancı olmaktır! Bizim ecdadımız, atalarımız mazlumun, ihtiyaç sahibinin kimliğini hiç bir zaman sormamıştır. Kendisine oy vermeyeni aşağılamak, ona yardım etmemek, hizmet götürmemek CHP’nin kodlarında vardır! Oldum olası bu topraklara yabancı olan CHP; yine gerçek yüzünü göstermiş, karanlık yüzünü ortaya çıkarmış, riya dolu maskesini indirmiştir! Bugün, milletin tercihiyle alay edenler milletin gönlünde mahkûm olmuştur.”

“Hiç bir zaman milletin tercihine saygı duymadılar. Hiç bir zaman milletimize inanmadılar, güvenmediler! Her zaman “Siz bilmezsiniz, cahilsiniz.” dediler”

Bakan Kurum, deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları aktararak, “Biz depremzede kardeşlerimizi hiç bir zaman bu ehliyetsizlerin, liyakatsizlerin, beceriksizlerin insafına terk etmedik, terk etmeyeceğiz! Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde depremzede kardeşlerimize bir söz verdik, konutlarımızı yapacağız dedik. O sözü tutacağız ve konutlarımızı bir yıl içerisinde teslim edeceğiz!  Depremin üzerinden yaklaşık 3 buçuk ay geçti. Şu an 11 ilimizde devletimiz 174 bin konut, dükkân ve sanayi alanımızın inşa süreçlerine başlamıştır. İnşallah bir yıl içerisinde 319 bin toplamda da 650 bin konutumuzu depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Kardeşlerim, bunlar hiç bir zaman milletin tercihine saygı duymadılar. Bunlar hiç bir zaman milletimize inanmadılar, güvenmediler! Her zaman ‘Siz bilmezsiniz, cahilsiniz.’ dediler. Milletimizi ötekileştirdiler. Milletten destek alamayınca vesayet odaklarından, darbelerden medet umdular!” dedi.

“Kandil’e, PKK’ya, FETÖ’ye kucak açan, onlara mavi boncuk dağıtan onlar değilmiş gibi şimdi milliyetçilik rolü oynamaya başladılar. Milliyetçilik; İHA, SİHA üretmektir! Milliyetçilik; Kızılelma’yla göklere hâkim kılmaktır!”

Bakan Kurum, muhalefetin seçimden önce terör örgütlerinden destek istediklerini ifade ederek, “Seçimden önce; Kandil’den açık destek aldılar, HDP’ye aday çıkarttırmadılar, FETÖ’cülerin ‘15 Mayıs’ta baharla birlikte biz de geliyoruz’ yazan paylaşımlarına ses çıkarmadılar, şimdi bir anda renkleri değişti! Seçimden önce Londra’daki tefecilerden borç, Almanya’dan danışman, Avrupa’dan ‘aferin’ sipariş ettiler! Kandil’e, PKK’ya, FETÖ’ye kucak açan, onlara mavi boncuk dağıtan onlar değilmiş gibi şimdi milliyetçilik rolü oynamaya başladılar. Teröre açık çek veren bunlar değilmiş gibi terörü yenmekten bahseder hale geldiler! Siz bilmezsiniz ama yine söyleyelim: Milliyetçilik; İHA, SİHA üretmektir! Milliyetçilik; Kızılelma’yla göklere hâkim kılmaktır! TCG Anadolu’yla denizlere hükmetmek, TOGG’la karalara hâkim olmaktır! İnşallah her alanda kendine yeten, yerli ve milli ekonomimizle, sanayimizle birlikte bu mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

“Siz ne yaparsanız yapın; biz terörün kökünü kazımaya devam edeceğiz! Türkiye’nin yanı başında bir terör devletinin kurulmasına asla izin vermeyeceğiz!”

Bakan Kurum, milletin 28 Mayıs’ta vatandaşın aklıyla alay eden zihniyete oy vermeyeceğini belirterek, “14 Mayıs’ta karşımızda 6’lı masa, PKK, Kandil, FETÖ ile birlikte küresel odaklar, emperyalist başkentler vardı! İşte 28 Mayıs’ta da bunların mevzileri yine aynı! Cephe açtıkları yer bellidir: aziz milletimizdir, Türkiye’dir, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır! Siz ne yaparsanız yapın; biz terörün kökünü kazımaya devam edeceğiz! Siz ne yaparsanız yapın; Türkiye’nin yanı başında bir terör devletinin kurulmasına asla izin vermeyeceğiz! Biz; Türkiye insanlığın vicdanıdır. ‘Dünya beşten büyüktür!’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın izinde, dava arkadaşı olarak 85 milyon kardeşimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Onlar; Türkiye boyun eğsin, küresel güçler ne derse yapalım, kaderimize razı olalım diyor! Biz biliyoruz ki milletimiz; akla hayale sığmayan, bu milletin değerleriyle örtüşmeyen, ülkemizin milli menfaatleri ile bağdaşmayan bu zihniyete asla prim vermez! Milletimiz; kendisine yalan söyleyen, hayal satan, yapamayacağı şeyleri vaat eden bu zihniyete asla izin vermez! Milletimiz; kendi aklını, ferasetini, basiretini yitirmiş bu zihniyete asla destek vermez, oy vermez!  İnşallah 28 Mayıs’ta milletimiz Türkiye Yüzyılı diyecek! Doğru adamla, durmak yok yola devam diyeceğiz! Ülkemizi, gençlerimizi, birikimlerimizi peşkeş çekmek isteyen teslimiyet cephesine karşı; üreten, büyüyen, müreffeh Türkiye’ye; Ayasofya’nın minarelerinden ezanlar yükselen bir ülkeye aziz milletimiz sahip çıkacak!” ifadelerini kullandı.

“Milletimiz 28 Mayıs’ta, Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha “Türkiye Sana Emanet” diyecek”

28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin iradesiyle yeniden seçileceğini ifade ede Bakan Murat Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

“Milletimiz; 14 Mayıs’ta seçimin sosyal medyada estirilen sahte rüzgârlarla değil milletin yanında olarak kazanılacağını, eser ve hizmet siyasetinden yana olduğunu sandıkta en güzel şekilde göstermiştir. 14 Mayıs’ta Yasin Börü’nün annesi kazanmıştır! Eren Bülbül’ün annesi kazanmıştır! Aybüke öğretmenin annesi kazanmıştır!  Yine 28 Mayıs’ta da kazananlar şehitlerimizin, gazilerimizin anneleri kazanacaktır. Milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha “Türkiye Sana Emanet” diyecek. Türkiye Yüzyılı’nı başlatacak! Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın daima yanında olmaya ona yoldaş olmaya devam edeceğiz. Çünkü Cumhurbaşkanımız tarihin bize emanettir! Sayın Cumhurbaşkanımız bize; ‘Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!’ diyen Mehmet Akif’in emanetidir. ‘Yeter! Söz milletindir!’ diyen şehit Adnan Menderes’in emanetidir! Cumhurbaşkanımız bize; “Devlet, millet içindir!’ diyen Turgut Özal’ın; ‘İman varsa, imkân da vardır!’ diyen Erbakan Hocamızın emanetidir! ‘Gençler! Gençler! Hepiniz birer Türk Bayrağısınız!’ diyen Alparslan Türkeş’in emanetidir! ‘Bana imanımın ışığı yeter.’ diyen Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetidir! O, bize; İstanbul’u yiğitlikle fetheden Sultan Fatih’in, aşkla imar eden Sinan’ın, ezanlarıyla kuşatan Ayasofya’nın emanetidir! O bize hayatını Türk irfanına adayan, edebiyatımızın mütefekkir ismi Cemil Meriç’in emanetidir! Sayın Cumhurbaşkanımız bize, kürsülere sığmayan bir mücadelenin yılmaz savunucusu; fikir, dava ve aksiyon insanı Üstat Necip Fazıl’ın emanetidir! Biz bu emanete aziz milletimizle birlikte 28 Mayıs’ta bir kez daha sahip çıkacağız! İnşallah o gün; Türkiye’nin lideri, milletin lideri, ümmetin lideri, mazlumların umudu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazanacak! Öyle bir kazanacağız ki, hiç kimse kaybetmeyecek! 85 milyon kazanacak, Türkiye kazanacak!” 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal