Bakan Ersoy: Sümela Manastırı Mutlaka Bu Sezon Açılıyor

Yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören Sümela Manastırı bu sezon açılıyor.

18.05.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-10:00) Bakan Ersoy: Sümela Manastırı Mutlaka Bu Sezon Açılıyor

Türkiye'nin inanç turizmi yönünden önemli merkezlerinden Trabzon Maçka'daki Altındere vadisi sınırları içerisindeki Sümela Manastırı bu sezon açılıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 22 Eylül 2015 tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı ile ilgili konuştu. 

Bakan Ersoy, 5 uzman restoratör 24 endüstriyel dağcı ekibinin yer aldığı Sümela Manastırı'ndaki yenileme çalışmalarını Kovid-19 salgını ve yoğun kaya kütlelerinin olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Mevsimsel olarak da olumsuzluklar yaşandığını belirten Ersoy, "Orada normal ekipler çalışamıyor, tırmanma ekipleri, dağcı ekipler çalışabiliyor. Sümela Manastırı'nı haziran sonu gibi veya temmuzda mutlaka açmayı hedefliyoruz. Birkaç sıkıntılı nokta kaldı ama bütün yoğunluğumuzu verdik mutlaka bu sezon açılıyor. 35-40 günlük bir gecikme olacak maalesef ama yetiştireceğiz." ifadesini kullandı.

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisinde bulunan Sümela Manastırı’nda bir bölümü 25 Mayıs 2019’da ziyarete açılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal