Sümela Manastırı'ndaki Restorasyon Tekrar Başladı

Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı’nda coronavirüs tedbirleri ve olumsuz hava şartları nedeniyle ara verilen restorasyon çalışmalarına yeniden başlandı.

11.05.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-15:00) Sümela Manastırı'ndaki Restorasyon Tekrar Başladı
Trabzon Maçka'daki Altındere vadisi sınırları içerisinde yer alan Türkiye'nin inanç turizmi yönünden önemli merkezlerinden Sümela Manastırı'nda coronavirüs tedbirleri ve olumsuz hava şartları nedeniyle ara verilen restorasyon çalışmaları terkar başladı.

Yaklaşık 10 gün önce başlayan ve sosyal mesafe ve izolasyon kuralına uyularak yapılan çalışmalarda 4 uzman restoratör 18 endüstriyel dağcı ekibiyle birlikte toplam 35 kişi yer alıyor.

Çalışmalar kapsamında manastırın giriş kapısı üzerinde bulunan kama blok olarak adlandırılan kayada çelik halat çekme ve sabitlendirme çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, manastırın üzerindeki ana kaya yüzeyinde çalışmalar endüstriyel dağcılar tarafından yürütülüyor.

Restorasyon çalışmalarının sözleşmeye göre 18 Temmuz 2020 tarihinde bitirilmesi ön görülürken yaşanan olumsuzluklardan dolayı bitiş süresinin uzanacağı öğrenildi.

Öte yandan restorasyon çalışmaları kapsamında sarp yamaçlardaki kayalar temizlenirken, alttaki yapıların zarar görmemesi için koruyucu iskeleler kurulmuştu. Yüksek dayanımlı çelik tel ağlarının yamaca gerildiği sistem ile korunacak olan Sümela Manastırı’ndaki yapıların zarar görmemesi için çalışmalar yürütülüyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal