Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Sarı ve Turuncu Yiyin

Sonbahar geldi. Ani sıcaklık düşüşleri kendini göstermeye başladı. Bu düşüşle birlikte sağlığımız da değişkenlik gösterir oldu. Eğer hastalıklardan korunmak istiyorsanız bol bol doğal vitamin ve sebze tüketmeniz gerekir.

19.09.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-11:27)

Mevsim geçişlerinin en kötü tarafı hastalıklara daha açık hale gelmemizdir. Bunu önlemek için yapmanız gerekense bol bol sebze meyve ve vitamin almanız.

YEŞİL SARI TURUNCUYU EKSİK ETMEYİN

Çevrenizde soğuk algınlığı geçiren insanların artmasını takiben yeşil, sarı ve turuncu renklerdeki sebzelerin de beslenmenizdeki hakimiyetinin artması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. A vitamini karaciğerde depolanabildiği için, besin takviyesi olarak bilinçsiz yenmesi de zehirlenmelere neden olabilir.

MANDALİNA TÜKETİN

En önemli koruyucularımızdan olan C vitaminini, su içinde eriyen ve vücudumuzda depolanamayan bir vitamin olduğundan günlük tüketmeniz gerekiyor. Beslenmedeki C vitamini deposu gıdalar ise; taze sebze ve meyveler. Hayvansal besinler bu noktada C vitamini bakımından oldukça zayıf, hatta birçoğunda neredeyse hiç C vitamini yok. Yetişkin bir kişinin günlük ortalama 90 mg C vitamini alması gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal