Gebelikte Meydana Gelen Fıtık Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelik esnasında ortaya çıkan fıtık oldukça ağrılı olsa da tedavisi dikkatli olmalıdır. Zira bebeğin sağlığı da düşünülmelidir.

19.09.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-10:53)

Hamilelikte ortaya çıkan fıtık bebeğe geçer mi? Hamilelik esnasında olan fıtık bebeğe zarar verir mi? Gelin sorunun cevabına bakalım.

GEBELİKTE ORTAYA ÇIKAN FITIK BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Gebelik aşamasında meydana gelen bel fıtığının direkt bebeğe hasar vermesi söz konusu değildir. Fakat bel fıtığı teşhisi sırasında Röntgen benzeri bebeğe zarar verecek görüntüleme methodlarının kullanılmaması lazımdır. Bu noktada MR bebeğe hasar vermeyecek bir görüntüleme methodu olarak öne çıkar.

Gebelikte meydana gelen bel fıtığında ilk olarak istirahat ve egzersiz ile tedavi seçilir. Anne adayının ilaç kullanması lazım olan hallerde ise ilaçların gebeliğe uygun olarak tercih edilmesi gerekir. Yalnızca ciddi aşamada ilerlemiş kabul edilebilecek acil hallerde ameliyat tavsiye edilir. Bu halde da bebeğe hasar vermemek için spinal anestezi seçilebilir. Gebelikte meydana gelen bel fıtığının bebeğe direkt bir zarar vermesi söz konusu olmasa da tanı ve tedavi methodlarının beyin-sinir cerrahı ve kadın doğum uzmanı işbirliği ile belirlenmesi meydana gelebilecek problemlerinin engellenmesi bakımından oldukça faydalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal