Gebelikte Vajinal Kaşıntı Bebeğe Zarar Verir mi? Vajinal Kaşıntı Neden Olur?

Hamilelik süresi boyunca hormon seviyelerinde ve vücutta bazı değişimler meydana gelir. Vajinal kaşıntı olması da bunlardan biridir. Peki gebelikte ortaya çıkan vajinal kaşıntıya ne iyi gelir? Bebeğe zarar verecek bir durum mudur? Cevabı gelin birlikte öğrenelim.

29.08.2019-14:01 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-13:46) Gebelikte Vajinal Kaşıntı Bebeğe Zarar Verir mi? Vajinal Kaşıntı Neden Olur?

Hamilelikte hormonlardaki artış, idrar yolu enfeksiyonu, mantar enfeksiyonu gibi bazı sebeplerden kaynaklanabilmektedir. Mantar enfeksiyonu, diyabet, idrar yolu enfeksiyonu, vajinal akıntı da bu kaşıntıyı ortaya çıkaran faktörler arasındadır.

VAJİNAL KAŞINTI NASIL GEÇER?

Soğuk kompres uygulaması, gebelikte vajinal kaşıntıya oldukça iyi gelen şeyler listesinin ilk sırasında yer alır. Soğuk kompresle kısa zamanda kaşıntıdan kurtulursunuz. Ancak bir tedavi yöntemi değildir. 

  1. Soğuk kompres yapmak için ilk önce bir havlunun içerisine biraz buz koyun.
  2. Birkaç dakika süresince havluyu vajinada bekletin.
  3. Sonrasında kaşıntı geçene dek hazırladığınız havluyu 30 saniyelik periyotlarla vajinanıza temas ettirin.

BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Gebelikte beliren vajinal kaşıntının bebek sağlığı bakımından bir risk olup olmadığıı, kaşıntının kaynağına bağlı olarak değişir. Kaşıntının pekçok farklı nedeni olabilir. Bakteri oluşumu ve enfeksiyon nedenli kaşıntılar, bebek için de tehdit oluşturabilir. Çünkü bu enfeksiyon ve bakterilerin bebeğe de ulaşma ihtimalai var.. Anne adayının ve bebeğin sağlığını koruyabilmek adına kaşıntı sorunu görüldüğünde muhakkak bir doktora gidilmesi gerekir.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal