Gebelikte Probiyotiklerin Yararları

Probiyotikler hamilelik sırasında güvenlidir ve anneleri beklemede ve emzirmede herhangi bir risk oluşturmazlar çünkü nadiren sistemik olarak emilirler. Peki hamileler probiyotikleri nasıl tüketmeli? Probiyotiklerin gebelere yararları nelerdir gelin birlikte bakalım.

09.09.2019-15:01 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-14:54) Gebelikte Probiyotiklerin Yararları

Hamilelik, bir kadının hayatında en önemli zamanlardan biridir, içinde büyüyen yaşamın her şeyin en iyisini elde etmesini sağlamak için kendine fazladan bakmak zorundadır. Hem anne hem de bebek için sayısız faydaları nedeniyle, probiyotikler, hamile kadınlara reçete edilen esansiyel gebelik takviyeleri listesinde yerini almıştır .

SİNDİRİM BOZUKLUKLARINI GİDERİR

Kabızlık ve ishal, hamilelik sırasında iki yaygın şikayet. Probiyotik takviyeler, gastrointestinal sistemdeki iyi bakterilerin kötü bakterilere karşı daha sağlıklı bir denge kurmasına yardımcı olur. Kabızlık, mide ekşimesi, ishal, kramp, gaz ve şişkinlik hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca, büyüyen fetüs için son derece faydalı olan besin emilimini de arttırır.

DOĞUM SONRASI DEPRESYON RİSKİNİ AZALTIR

Kadınlar genellikle doğumdan hemen sonra depresyondan muzdariptir ve ciddi stres ve endişe yaşayabilirler. Bu alandaki ön araştırmalar, bir probiyotik almanın bağırsaktaki nörotransmiterleri değiştirebileceğini ve bir kadının çocuk doğumundan sonra depresyon, stres ve endişe ile başa çıkma kabiliyetini artırabileceğini göstermektedir.

BEBEĞİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ARTTIRIR

Hamilelik ve emzirme döneminde probiyotik takviyesi almak bebeğin genel bağışıklığını arttırır. Bebek C-bölümünden doğarsa, annenin doğal mikroflorasına girmediği için probiyotikler daha da önemlidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal