Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Bebekler anne sütünün yanında inek sütü ile de takviye alır. Ancak bazı bebeklerde inek sütüne alerji görülebilir. Çocuk Doktoru Yasin Yoldaş anneleri uyarıyor.

05.09.2019-10:32 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-10:28) Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Anne sütü en iyisidir. Ancak bazı durumlarda inek sütü tüketen bebeklerde alerjik reaksiyonlar gerçekleşir. Mamaların içinde olsa dahi bu gerçekleşebilir.

İNEK SÜTÜ ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ

Bebeklerde İnek sütü alerjisinin belirtileri şunlardır: Süt ve süt ürünlerinin dokunduğu yerde kızarıklıklar olması, süt ve hazır formül mama tüketiminden dakikalar sonrasında vücutta yaygın kızarıklıklar, şişlikler, genel halin bozulması ve solunum sıkıntısının olduğu haller, bedende, yanaklarda, dirsek içlerinde egzaması olan bebekler, süt ve süt ürünleri ve hazır mama dahil tüketildiğinde fışkırır stilde kusması olan bebekler, şiddetli kolik ağlamaları olan, gürültülü, patırtılı gazlı dışkı gerçekleştirenler, tartı kilo alımında duraklama olanlar, şiddetli kabızlığı ve ishali olanlar, makat alanında şiddetli kızarıklık ve dirençli pişiği olan bebeklerde inek sütü alerjisi akla gelir. İnek sütü protein alerjilerinin genelinde tanı çocuk doktorunun aileden aldığı bilgi paralelinde olur. Gerekli hallerde kandan ve ciltten de yapılan testlerle bu hali doğrulanabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal