Bebeklerde İri Göz Tansiyon Habercisi mi?

Bebeklik döneminde fark edilmeyen göz hastalıklarının ilerlemesi durumunda ciddi sağlık sorunların yok açtığını dile getiren uzmanlar, iri gözlü bebeklerin göz tansiyonuna işaret edebileceğinin altını çizdi.

02.09.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-11:24) Bebeklerde İri Göz Tansiyon Habercisi mi?

Bebeklerin anne karnında başlayan gelişim süreçlerinde, görme gelişimi doğumdan sonra da gelişim göstermektedir. İlk üç yaş içinde göz sorunlarının belirlendiğini belirten uzmanlar , ailelerin çocuklarını dikkatlice takip etmeleri gerektiğini belirtti.

İRİ GÖZLÜ BEBEKLERDE GÖZ TANSİYONU OLUR MU?

 Bebeğin ilk göz kontrolünün 3 ila 12 ay içinde yapılması halinde pek çok göz sağlığı probleminin çözüme kavuşacağını söyleyen Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Levent Alimgil, erken müdahale ile körlüğün önüne geçilebileceği görüşünde.

İri gözlü bebeklerde göz tansiyonu olabileceğine değinen Alimgil "Bebeklerde göz tansiyonu, gelişime bağlı anomalilerden sebep olabilir. Gözün içerisinde dokuları besleyen bir sıvı üretilir. Bu sıvının fazlası göz kanalları yolu ile atılır. Eğer bu kanallar doğuştan tıkalıysa sıvı birikimi sebebiyle göz içinde basınç meydana gelir. Bebeklerde göz cidarı ince olduğu için göz olduğundan daha iri görünür. Bu sebeple çok iri gözlü çocukların erken süreçte mutlaka kontrollerinin yapılması gerekir" tavsiyesinde bulundu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal