BAE Devlet Başkanı El Nahyan Hayatını Kaybetti!

Gelen son dakika haberine göre BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan hayatını kaybetti.

13.05.2022-14:39 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-14:39) BAE Devlet Başkanı El Nahyan Hayatını Kaybetti!

Son dakika! Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan, 73 yaşında yaşamını yitirdi. Al Nahyan'ın ölümünden sonra 40 günlük bir zaman dilimi için resmi yas ilan edildi ve bayrakların yarıya indirilmesi kararı çıktı. Bununla beraber tüm resmi ve özel kurumlar için 3 günlük resmi tatil ilan edildi.

Dünya, Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen ölüm haberiyle şaşkına uğrattı. Ajansların son dakika şeklinde verdiği habere göre birkaç senedir hastalıklarla mücadele eden Devlet Başkanı Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan, 73 yaşında yaşamını yitirdi.

BAE Devlet Başkanı El Nahyan Hayatını Kaybetti!

Bayraklar yarıya indiriliyor

El Nahyan'dan gelen ölüm haberiyle beraber büyük yıkıma uğrayan ülkede bugünden itibaren 40 gün süreyle resmi yas ilan edildiği duyuruldu ve bayraklar yarıya indi. Bununla beraber Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı El Nahyan'ın vefatının ardından tüm resmi ve özel kurumlar için 3 günlük resmi tatil olacağı açıklandı.

Devlet Başkanlığı İşleri Bakanlığı da ölüm haberini doğruladı

Devlet Başkanlığı İşleri Bakanlığı, BAE Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, " Devlet Başkanlığı İşleri Bakanlığı, BAE başkanı Majesteleri Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan'ın ölümü nedeniyle BAE halkına, Arap ve İslam ulusuna ve dünyaya başsağlığı diliyor" ifadeleri kullanıldı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal