Azerbaycan'a Vizesiz Gidiliyor mu?

Azerbaycan ile Türkiye arasında kimlik kartıyla seyahat etme kısa süre içerisinde hayata geçirilecek. Bahsi geçen konudaki anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı. Azerbaycan'a vizesiz gidiliyor mu? Azerbaycan'a vizesiz seyahat başladı mı?

30.01.2021-17:41 - (Son Güncelleme: 30.01.2021-17:41) Azerbaycan'a Vizesiz Gidiliyor mu?

Uzun süredir gündemde yer tutan Türkiye ile Azerbaycan arasındaki vizesiz seyahat hayata geçti mi? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlik kartı ile seyahatin kısa sürede hayata geçmesi planlanıyor. Azerbaycan'a vizesiz gidiliyor mu?  Azerbaycan'a vizesiz seyahat başladı mı?

AZERBAYCAN'A VİZESİZ SEYAHAT BAŞLADI MI?

Pasaportsuz seyahat etme dönemi, tarafların hazırlıklarını tamamlaması ile uygulamaya girecek. Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlik kartıyla seyahate imkan tanıyan anlaşma 10 Aralık 2020'de imzalanmıştı.

Bahsi geçen pasaportsuz anlaşmanın yürürlüğe girmesi için öncelikle iki ülkedeki iç hukuk usullerinin tamamlanması gerekmektedir. Daha sonra da taraflar bunu birbirlerine diplomatik yollarla bildirecek. Son yazılı bildirimin 30'uncu gününde de iki ülke vatandaşları karşılıklı bir şekilde kimlik kartları ile seyahat gerçekleştirebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal