Azerbaycan Mutfağından 11 Lezzet!

Azerbaycan yemekleri genellikle etli, sebzeli, sütlü, hamur işli yemekler, pilavlar ve çorbalardan oluşur. Sizin için Azerbaycan mutfağına özgü birkaç yemeği bir araya getirdik. İşte Azerbaycan’a yolunuz düştüğünde mutlaka tatmanız gereken 11 yemek…

10.02.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-15:17) Azerbaycan Mutfağından 11 Lezzet!

Azeri mutfağında ait en önemli özellik aynı türe ait yiyeceklerin birçok çeşidinin olmasıdır. Bu durum çorbalar, hamur işleri, et ve sebze yemekleri, tatlılar, salatalar için de geçerlidir. İşte Azerbaycan mutfağına özgü 11 yemek…

Şah Pilavı

Azerbaycan mutfağı denince akla ilk gelen yemeklerden biri Şah pilavdır. Kuzu eti, kayısı kurusu, erik kurusu, kuru üzüm, kestane ve pirinçten yapılan bu yemek zor olduğu gibi bir o kadar da lezzetlidir.

Piti

Piti, içinde kuzu eti, domates, erik kurusu, patates, nohut ve baharatlar olan, özel güveçte fırında en az 7-8 saat kadar pişirilen, Azerbaycan'a gelince mutlaka yenmesi gereken en özel yemeklerden biridir.

Düşbere

Soğuk kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Çok ufak kesilen yufkaların içine kuzu veya dana eti koyularak yapılan bu yemek sirke ve sarımsak karışımlı sosla yenir.

Şekerbura ve paxlava

Azerbaycan'ın en ünlü tatlılarındandır. Özellikle Nevruz bayramında mutlaka her evde pişirilir. Öğütülmüş fındık ve cevizden yapılan bu tatlıları mutlaka denemelisiniz.

Qoğal

Yine Nevruz bayramına özel bir hamur işidir. Tatlı ve tuzlu olarak ikiye ayrılır. İnanışlara göre Nevruz bayramının son salı gecesi gelinlik yaşında olan kızlar yatmadan önce tuzlu qoğal yerler ve rüyasında ona su veren kişiyle gelecekte evleneceklerine tabir edilir.

Dovğa

Hem soğuk hem de sıcak tüketilebilen dovğa yoğurt ve yeşilliklerle yapılan bir çorbadır.

Levengi

Lenkeran şehrinin meşhur yemeklerinden biri olan levengi yemeğini isteğe göre hem balık hem de tavukla yapmak mümkün. Balık veya tavuğun içi öğütülmüş ceviz, salça ve soğanlı karışımla doldurulur ve tandırda pişirilir.

Qutab

Qutabın birçok çeşidi bulunur. Yeşilliklerle, etle, balkabağıyla hatta deve etiyle olan çeşidi bile mevcuttur.

Badambura

Görünüşü biraz şekerburayı andırsa da aynı qoğal hamuruyla yapılıyor. Çok tercih edilen tatlılardan biridir.

Şeki Helvası

Hiç bir yerde bulamayacağınız eşsiz bir tatlıdır ve maalesef evde yapmak mümkün değil. Şekiye yolunuz düşerse mutlaka yemeniz gereken bir tatlı.

3 Bacı

İsmi çok tartışılan bir yemek ve her şehirde farklı anılır. Aslında Türk mutfağının hiç yabancı olmadığı bir yemektir.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal