Yolunuz İtalya’ya Düşerse Bu Yemekleri Yemeden Dönmeyin!

İtalyan mutfağı denince akla ilk olarak pizza gelse de İtalya’ya özgü tek yemek pizza değildir. İtalya’da yemek sadece doymak için yenmez. Yemek aynı zamanda çok önemli bir sosyalleşme aracıdır. Peki, İtalya’ya özgü yemekler nelerdir? Detaylar haberimizde…

08.02.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-15:13) Yolunuz İtalya’ya Düşerse Bu Yemekleri Yemeden Dönmeyin!

İtalyan mutfağının en bilinen bir diğer yiyeceği ise makarnalardır. Şekillerine ve içlerine konulan malzemelere göre değişik isimler alırlar. İtalya’da yüzlerce makarna çeşidi bulunmaktadır. Buna karşın, elbette İtalyan mutfağı bu yiyeceklerden ibaret değildir.

PİZZA

İtalyan mutfağının en lezzetli ve en bilinen yiyeceğidir. Pizza için “Lamborghini ve Ferrari’den daha güzel” bir icat denmesi boşuna değildir. İçerdiği malzemeler sade, yapılışı kolay, lezzeti ise muhteşemdir.

SPAGETTİ

Spagetti İtalyan mutfağının en temel yiyeceğidir. Yapılış şekli, kullanılan malzeme ve makarnanın çeşidine göre değişmek üzere, yüzlerce spagetti çeşidine sahip olan İtalyanlar, spagetti yemekten asla sıkılmazlar.

İtalyan makarna çeşitlerinin bir kaçına buradan ulaşabilirsiniz.

LAZANYA

Lazanya, makarna, et ve beşamel sosunun bir araya gelerek oluşturduğu mükemmel bir kombinasyondur. Çok sayıda malzemenin karıştırılmasıyla yapılan ve adeta bir karbonhidrat deposu olan Lazanya yerken, ihtiyacınız kadarını yemeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde mide ağrısı çekebilirsiniz.

TORTELLİNİ

İçi peynir veya kıymayla doldurulan Tortellini, hazırlaması ve servisi kolay olup lezzeti en yüksek olan makarnadır. Hazırlanması oldukça kolaydır. Kaynatılan Tortellini’nin üzerine, ekşi sos veya domates sosu eklenir. Permesan peyniri ise Tortellini’nin olmazsa olmazıdır.

TİRAMİSU

Tiramisu, kahve, bisküvi ve Mascarpone adı verilen özel bir krem peynirle yapılır. Hazırlaması son derece kolaydır. Şekerini abartmadığınız sürece, yumuşak ve lezzetli bir kekiniz olur.

Kolay tiramisu tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

PANNA COTTA

İtalyanların en lezzetli tatlılarından biridir. Kalın bir krema tabakası, yumurtanın sarısı ve balın karışımıyla yapılır. Fırında düşük ısıda pişirilir. Panna cottaya İtalyanlar “pişirilmiş krema” derler. Gerçekten de öyledir. İyi yapılmış bir Panna Cotta, pişmiş kremayı andırır. Fırının ısısı ve pişme süresinin çok dikkatli ayarlanması gereken bir tatlıdır.

PANİNİ

İtalyanlar sandviç konusunda ustadır ve birçok sandviç çeşidi bulunur. Bunlardan biri de Panini’dir. Izgarada pişirilir ve en temel iki malzemesi domates ve maruldur. Gerisi kişinin zevkine kalmıştır. Jambon, pesto sosu vb. eklemeler yapılabilir.

CHİCKEN PARMİGİANA

İtalyanlar, tavukgöğsü ile rendelenmiş permesan peynirinin harika uyumunu keşfetmiştir. Fırında pişirilen bu yemek, et sevenler için güzel bir damak tadı sunar. Dana eti veya pirzola şeklinde çeşitleri de vardır.

BRUSCHETTİ

Hazırlanması en kolay İtalyan yemeğidir. Tost makinesinde yapılır. Domates, fesleğen ve jambonla yapılır. Aslında malzeme konusunda bir kısıtlama bulunmaz. İçine koymak istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz.

OSSO BUCO

Dana inciğinden yapılan bir İtalyan yemeğidir. Yağlanıp una bulanmış incik parçalarının kızartılmasının ardından diğer yan malzemeler, soğan, sarımsak, havuç, kereviz, defneyaprağı ile birlikte fırında pişirilir. Üzerine domates sosu dökülerek servis edilir.

MİNESTRONE

Kabak, ıspanak, soğan, havuç, pirinç, patates ve kuru fasulye bileşenlerinden oluşan vitamin deposu bir İtalyan çorbasıdır. Çorbaya ayrıca, fesleğen, sarımsak ve zeytinyağı karışımından oluşan bir de sos ilave edilir.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal