Rotasını Tayland'a Çizenler İçin En Popüler Tayland Yemekleri!

Tayland mutfağı; Çin, Hindistan ve Okyanusya mutfaklarının bir karışımıdır. Dünyada en çok bilinen mutfaklar arasından yer alan Tayland mutfağı; körileri, soteleri ve diğer tatları ile bir lezzet şöleni vaat ediyor. İşte merak ettiğiniz Tayland mutfağı…

05.02.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-12:01) Rotasını Tayland'a Çizenler İçin En Popüler Tayland Yemekleri!

Tayland mutfağı denince akla sadece böcekler gelmemelidir. Yerel tatlar arasında böcekler ile yapılan yemekler yer alsa da Tayland mutfağı sadece bunlardan oluşmaz. Tayland mutfağında tavuk, sebze, et ve deniz mahsullerinden yapılan birçok çeşit yemek bulunmaktadır.

EN POPÜLER TAY YEMEKLERİ

KÖRİLER (KAENG)

Tayland mutfağında Hindistan etkisi yadsınamaz. Tay körileri, Hint körilerine göre daha çorba kıvamındadır. Çoğu köri macunu ile karıştırılarak yapılır. Haşlanmış pirinçle de yenilmektedir. En çok kırmızı köri (Kaeng phet), yeşil köri (Kaeng khiao) ve sarı Köri (Kaeng kari) tüketilmektedir. Malay kökenli Müslümanların ise kendilerine özgü körileri vardır.

ÇORBALAR

En çok tüketilen yemeklerden biri de çorbadır. Çorbalar da pilavla birlikte yenilebilmektedir. Ekşi karides çorbası Tom Yam Kung ve Hindistan cevizi ile yapılan Tom Kha Gai en popüler lezzetlerdir.

PİRİNÇ YEMEKLERİ

Taylandlılar ekmek erine pirinç tüketmektedir. Haşlanmış yağsız pirinç her öğünde yer alır. Kızartılmış pirinç (Kaao phad) et, tavuk ya da tofu ile karıştırılarak, yapışkan pirinç (kaao niao) ise mango ile tüketilir.

ERİŞTE YEMEKLERİ

Farklı kalınlıkta yapılan erişteler, et veya tavukla karıştırılarak ya da çorbaya konarak tüketilmektedir. Erişte çorbası ise en popüler fast food denilebilir.

SALATALAR

Tayland mutfağında salatalar ana temek sınıfına girmekte ve pilavla tüketilmektedir. Salatlar sadece sebze-meyveden değil, kıyma ve deniz mahsullerinden de yapılabilmektedir. Som Tom adındaki yeşil papaya salatası en bilinen salatadır.

DENİZ MAHSULLERİ

Tayland mutfağından tropik balıklardan kalamara, karidesten ahtapota kadar birçok deniz mahsulü yer almaktadır.

TATLILAR

Tay tatlılarının büyük bir bölümü Hindistan cevizi sütü ile yapılmaktadır. Hindistan cevizi ile yapılan dondurmalar da hemen her yerde bulunabilir. Muz ve ananastan yapılan krepler de tadılabilir.

BÖCEK YEMEKLERİ

Geçmişte protein içerdiği için tercih edilen böcekler günümüzde az kişi tarafından tüketilmektedir. Artık turistik bir ilgiye hitap eden böcek yemekleri, daha çok turistik bölgelerde yapılmaktadır. Bu bölgelerde kızartılmış çekirge, tırtıl gibi canlılar satılmaktadır.

Son Dakika Seyahat Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal