30.01.2020-17:36 (Son Güncelleme:19.04.2024-11:41)


1

Yurt dışı seyahatlerinde nakit para taşıma konusu birçok kişi için endişeye neden oluyor. Yurt dışı seyahatlerinde çalınma, düşürme, kaybetme gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak için yüklü miktarda nakitle yola çıkmamak gerekir. Mümkünse gidilen şehirde ATM’den parça parça para çekip kullanmak daha akıllıca bir davranıştır. Peki, yurt dışında nasıl para çekilir? Para çekerken nelere dikkat etmek gerekir? İşte detaylar…



2

Yurt dışında para çekebilmek için ilk önce banka kartının yurt dışı işlemlere açık olması gerekiyor.



3

Yurt dışında banka kartından nakit çekme işlemi yapıldığında bankalar kartın ana hesabından para ödemesi yapıyor. Nakit çektiğiniz para birimine anlık döviz kuru üzerinden dönüştürülerek paranız ödeniyor. Bu nedenle kur farkı nedeniyle zararlı çıkabilirsiniz.



4

Banka kartınıza tanımlı hesaplar arasında euro, dolar gibi para cinsinden hesabınız mevcutsa seyahate çıkmadan önce nakit çekim işlemini bu hesaplardan üzerinden yapacağınızı seçerseniz kur farkından daha az etkilenirsiniz.



5

Türkiye’de bulunan bankalar müşterilerinin yurt dışında banka kartıyla yaptıkları nakit çekme işlemlerinden ücret ve komisyon kestiğini unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR