06.02.2020-17:55 (Son Güncelleme:24.04.2024-17:40)


1

104 yıldır bağımsız bir ülke olan Arnavutluk giderek daha da popüler bir turizm merkezi haline gelmeye başladı. Resmî adıyla Arnavutluk Cumhuriyeti olan ülke Balkanlar'dadır. Ülkenin komşuları kuzeyde Karadağ, kuzeydoğusunda Kosova, doğusunda Kuzey Makedonya ve güneyinde Yunanistan'dır. Ayrıca ülkenin batıda Adriyatik Denizi ve güneybatıda İyonya Denizi'ne de kıyısı bulunuyor. Arnavutluk gezisi öncesinde mutlaka bilmeniz gereken ilginç gerçekleri sizin için bir araya getirdik…



2

Arnavutluk'ta yerel halk akşam yürüyüşleri yapmayı çok sever. Ama bu sıradan bir yürüyüş değil. Xhiro olarak bilinen bu yürüyüş, yerli halkın her akşam bacaklarını esnetmek ve komşularına rast gelmek için geldiği resmi bir akşam yürüyüşü olarak da bilinir.



3

Bir Arnavut sizle aynı fikirde olduğunda, başını sallar ama sizinle aynı fikirde olmadıklarında da başlarını sallarlar. Arnavutluk'ta evet, hayır demektir ve hayır, evet anlamına gelir.



4

Arnavutlar, yapım aşamasındayken bir evin ya da başka bir binanın üzerine yerleştirilen korkulukların komşuların kıskançlıklarını engelleyeceğine inanıyor. Bazen aynı amaca hizmet eden bir oyuncak ayı görürsünüz. İşin garip yanı korkuluk ya da oyuncak ayı bir çubuk üzerinde yer alacak ya da ilmik gibi bir iple asılacak. Bazıları da bu tılsımların iyi şanslar getirdiğine inanıyor.



5

1995 yılında Arnavutluk'ta vatandaşların trafik ışıkları için vergi ödemesini gerektiren bir yasa çıkarıldı. İşkodra sakinleri de tıpkı bütün şehirler gibi vergilendirildi fakat bir protesto düzenlendi. Çünkü İşkodra'da trafik ışığı yok. Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri ve Arnavutluk’taki en büyük beşinci şehir. Ziyaret etmeye değer Eski Şehir bölgesini en çokta tarihe meraklı olanlar sevecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR