Avusturalya Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı: Havaalanında Duygusal Anlar

Avusturalya koronavirüs nedeniyle sınırlarını kapatmıştı. Yaklaşık 2 yılın ardından sınırlarını yeniden ziyaretçilerine açtı

21.02.2022-15:59 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-16:13) Avusturalya Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı: Havaalanında Duygusal Anlar

Pandemi yüzünden sınırlarını kapalı tutan Avusturalya 704 günün ardından kapılarını misafirlerine açtı. Aileleri ve sevdikleriyle 2 yıldır görüşemeyenler havaalanında duygusal anlar yaşadı. Vakaların artmasıyla beraber önlemler gereği sınırlar kapatılmıştı. 

KORONAVİRÜS NEDENİYLE KAPALIYDI 

Açılan sınır trafiği ile beraber ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Singapur, BAE ve Japonya gibi ülkelere uçuşlar resmi olarak başladı. Normalleşme adına atılan bu adımlarla beraber bir gün içerisinde 60’a yakın uçuş gerçekleştirildi. 

EKONOMİK KURTARMA PLANI 

Yaşanan salgınla beraber ekonomik küçülmenin önüne geçmek adına yapılan planlardan biri de uluslararası uçuşların açılması oldu. 3 Mart’a kadar açılması planlanmayan Batı Avusturalya harici diğer şehirler gelen yolculara ev sahipliği yapacak. Tam aşılı ziyaretçiler ülkede rahat bir şekilde dolaşabilecekken tıbbı muafiyeti olmayan aşısız yolcu ve ziyaretçiler kalma sürelerine göre 7 ila 14 gün arasında karantinada kalması zorunlu hale getirildi. Ülkeye gelen ziyaretçiler varış yerlerine ulaşmalarının ardında 24 saat içinde PCR testi yaptırmak zorunda olacak. Toplu taşımalara binmeleri ise yasak. 


AVUSTURALYA’YA DOĞRU TATİL 

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ülkeye rezervasyon yapılması adına dışardan gelecek ziyaretçilere çağrı yaptı. Morrison halka yeniden açılmanın artık güvenli olduğunu belirterek “Avustralya’ya Doğru Tatil” dedi. Yaklaşık 56 uçuş yapılacağı ve bunun ileriki günlerde artmasını beklediklerini belirten Morrison “Avustralya'ya gelebilecek 1,2 milyon insan var” dedi. YILLARDIR KAPANMADAN YARA ALDIK Havaalanında yaptığı açıklamada ekonomik sorunları dile getiren Federal Ticaret Turizm ve Endüstri Bakanı Dan Tehan, "Yıllardır bu kapanmadan yara alan Avustralya ve ülke turizmi için harika bir gün yaşıyoruz. Burada tıpkı bir parti havası var. İnsanların nasıl kavuştuğunu, kucaklaşmaları ve akan gözyaşlarını görmek harikaydı. Gelecek çok çok parlak görünüyor." dedi. Gelen turistlere jest yapma adına "Hoş geldiniz" yazılı tişörtle insanları karşılayan Tehan “Bu sınırları açık tutmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi. 

AİLELER GÖZYAŞLARI İÇİNDE KAVUŞTU 

Sydney'e inen insanlar Avusturalya’ya özgü olan kanguru, koala oyuncakları, Vegemite adlı yiyecek ve okaliptüs yapraklarıyla karşılandı. Hasretle kavuşan ailelere çiçekler sunuldu. Havaalanına gelen yolcuların bir kısmı ailelerine sürpriz yapmayı planladıklarını belirtirken bir kısmıysa düzenli olarak uzaktan görüştüklerini ama yüz yüze olmanın yerini tutmadıklarını belirtti. Kısıtlamalarla geçen bu 2 yılın zorluklarla dolu olduğunu belirten ziyaretçiler sevdiklerini göremedikleri için kalplerinde onulmaz yaralar açtığını belirttiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal