Avrupalılar ülkemizden umut bulmaya devam ediyor, Macron'dan Türkiye ile iş birliği çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada, Yunanistan, Türkiye ve Fransa üçlüsü olarak Rus ablukasında olan Mariupol şehrinden tahliyeleri gerçekleştireceklerini söyledi.

26.03.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-10:28) Avrupalılar ülkemizden umut bulmaya devam ediyor, Macron'dan Türkiye ile iş birliği çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinin Türkiye ve Yunanistan’la beraber, Rusya’nın işgal ettiği Mariupol kentinden yapılacak tahliye operasyonlarını üstleneceklerini ifade etti.

Emmanuel Macron geçtiğimiz günlerde Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi’nden sonra bir basın toplantısı düzenledi. Ukrayna’nın Mariupol şehrinde 400 bin kişiden yalnızca 150 bin kişinin kaldığını ve çok düşük koşullarda yaşam sürüldüğü söyleyen Macron, "Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Macron, bu konunun en kısa zamanda olabilecek en iyi durumda gerçekleşeceğini açıkladı. 

Putin ile görüşülecek

Bu husus bağlamında Mariupol Belediyesi ile görüşme halinde olduklarını aktaran Macron, söz konusu operasyon için Rusya ile masaya oturulacağını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 48-72 saatlik süre zarfında bu konuyu telefonda konuşacağını vurguladı.

Avrupalılar ülkemizden umut bulmaya devam ediyor, Macron'dan Türkiye ile iş birliği çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı, Putin'in Avrupa'ya sattıkları gazın ruble ile ödenmesinin herhangi bir şekilde mümkün olmadığını, bununla beraber imzalanan sözleşmelerin gerçekleştirilemeyeceğini belirtti.

Rusya'nın Paris Büyükelçisi'nin sosyal medya platformu Twitter üzerinden Avrupalı vatandaşlarla ilgili yapmış olduğu paylaşımın kabul edilemez olduğunun altını çizen Macron, "Bu bir hata ve düzeltildi. Umarım yeniden gerçekleşmez. Bir daha tekrarlanmamasını istedik." dedi.

Ne olmuştu?

Twitter'da Avrupalılara atıfta bulunarak yapılan bir karikatür paylaşımı sebebiyle Rusya'nın Paris Büyükelçisi Alexey Meshkov, Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından geri çağrılmıştı.

Fransız basınına yansıyan haberlerde, büyükelçiliğin yaptığı söz konusu karikatür paylaşımında, diz çökmüş şekilde duran Avrupalıların, Amerika Birleşik Devletleri’ni temsilen çizilmiş kişi karşısında adeta küçük düşürücü bir hale sokulduğu aktarılmıştı. Twitter hesabından yapılan bu paylaşım daha sonra hesaptan kaldırılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal