Atina'da Heyecanlı Bekleyiş! Tüm Dikkatler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kiryakos Miçotakis Görüşmesinde

Atina’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’de gerçekleştirdiği NATO zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile müzakeresinden ‘sakin bir yaz’ için mutabakat neticesine ulaşması bekleniyor.

14.06.2021-13:48 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-18:48) Atina'da Heyecanlı Bekleyiş! Tüm Dikkatler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kiryakos Miçotakis Görüşmesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yine Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği müzakerenin neticelerinin de Kiryakos Miçotakis ile müzakeresini etkileyebileceği öngörülüyor.

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da diplomasi etrafına göre, Recep Tayyip Erdoğan- Kiryakos Miçotakis müzakeresiyle alakalı beklentiler şu şekilde:

2 lider “pozitif gündem” ağırlıklı diyaloğa öncelik tanıyacaklar. Ekonomi, turizm, ticaret, enerji benzeri sektörlerde iş ortaklığına ilişkin, masada yer alan 25 projeye ivme katacaklar.

Siyasi seviyede de diyaloğun, dışişleri ile (istişari müzakereler), askeri (güven arttırıcı tedbirler) seviyede devam ettirmeye karar verecekler.

Kritik problemlerde, tarafların konumlarında herhangi bir farklılık olmadan, amaç, Ege ile Doğu Akdeniz’de durağan bir yaz mevsiminin olması. Bu ortam “moratoryum” anlaşmasıyla da temin edilebilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başkanı Miçotakis, kalabalık kurulların da içlerinde olduğu daha önce yapılan 2 müzakerenin (2019 Eylül ve Aralık) tersine bu kez başbaşa bir araya gelecekler. Böylelikle oldukça rahat ve samimi bir ortamda görüşecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Miçotakis’ten önce Joe Biden ile bir araya gelmesi tahmin ediliyor. Bu bir araya gelmenin sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Miçotakis ile müzakeresindeki tutumunu etkileyebilir. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden müzakeresinin iyi geçmesi Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in işine gelir.

ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS ARASINDAKİ GÖRÜŞME BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmesi başladı. İki lider, Brüksel'de bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal